ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Την Πέμπτη στο Βραχάτι, τελικά, η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη-Κανονικά οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις κατά το τριήμερο εθνικό πένθος


Την Πέμπτη στο Βραχάτι θα γίνει η ταφή του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του μουσικοσυνθέτη.


Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στο μέρος όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, για να είναι κοντά στην κόρη του, Μαργαρίτα, και στη σύζυγό του, την 94χρονη Μυρτώ Αλτίνογλου.


Η ταφή θα γίνει στο Βραχάτι, μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών (Τρίτη με Πέμπτη), όπου θα ψαλεί και η νεκρώσιμος ακολουθία.


Μετά την πάροδο τριετίας, η σορός του θα μεταφερθεί στο Γαλατά Χανίων, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.Κανονικά οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις κατά το τριήμερο εθνικό πένθος


Από σήμερα έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια


Δεν ισχύει τελικά η αναστολή των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Εσωτερικών.


Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, από σήμερα έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια