ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ότι λέει η ΚΝΕ, είναι θέσφατο και το υιοθετούν όλοι! ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Κανονικά σήμερα τα μαθήματα -Τρομοκρατημένοι οι γονείς, τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν


Σχόλιο:
Τελικά οι κομμουνιστές τα κατάφεραν και μετά από 2 μέρες προπαγάνδας εμπεδώθηκε η άποψη ότι ένα ολόκληρο σχολείο είναι ΧΑυγίτες και απ έξω διαδηλώνουν οι δημοκράτες του Στάλιν.... εν τω μεταξύ όποιος δεν θέλει να του τρίβουν στη μούρη φυλλάδια οι Κνίτες είναι αυτομάτως φασίστας ή ΧΑυγίτης. Κάπως και οι Κνίτες κατωχύρωσαν το δικαίωμα να μοιράζουν φυλλάδια στις εισόδους των σχολείων αφού όποιος αντιδράσει είναι ΧΑυγίτης και στο άκουσμα «Χαυγίτης» όλοι τρομάζουν και συντάσσονται με το ΚΚΕ. Το τι δουλειά έχουν «φοιτητές» να διαδηλώνουν έξω από σχολεία δεν αναρωτιέται κανείς... πόσο μάλλον γιατί η ΕΛΑΣ δεν απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στην Σταυρούπολη


Ανήσυχοι δηλώνουν εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπως και μαθητές και οι γονείς τους, μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, η οποία ολοκληρώθηκε μετά την αποχώρηση και των τελευταίων μαθητών, αποφασίστηκε να διεξαχθεί αύριο κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, ελήφθησαν μέτρα για την αποτροπή νέων επεισοδίων, τα οποία περιλαμβάνουν τον εξονυχιστικό έλεγχο του εσωτερικού και αύλειου σχολικού χώρου από την αστυνομία με συνδρομή σκύλων ιχνηλατών (ομάδα Κ9), προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κρυμμένα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενη επίθεση, όπως η σημερινή.


Παρ' όλα αυτά, γονείς που ήλθαν να παραλάβουν τα παιδιά τους νωρίτερα δήλωσαν προβληματισμένοι ως προς την προοπτική να τα στείλουν στο σχολείο, έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση.


«Πρέπει να μπει μια τάξη, δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος τι θα συμβεί. Είδα τις εικόνες και ήλθα. Δεν γίνεται να είμαι στη δουλειά μου και να έχω το μυαλό εδώ» δήλωσε πατέρας μαθήτριας της Α' Λυκείου, ενώ μητέρα σημείωσε: «Δεν θα αφήσω το παιδί να έλθει αύριο, ούτε σήμερα θα το άφηνα, αλλά μου είπε ότι θα πάρουν απουσία όσα παιδιά δεν πάνε».


Εκπαιδευτικός, την ώρα της αποχώρησης από το σχολείο, έδειχνε τα ρούχα του που είχαν λερωθεί με μπογιές στη διάρκεια των επεισοδίων, σημειώνοντας πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε να προστατεύσουμε τους μαθητές μας».


[ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΡ¨ΟΜΑΞΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ...]
«Επιτέθηκαν στο κορίτσι που εξηγούσε χθες σε κανάλι τι είχε γίνει»
Μαθήτρια αναφέρθηκε σε συμπλοκή που έγινε μέσα στην τάξη και τον τραυματισμό άλλων παιδιών, περιγράφοντας πως στόχος των επιτιθέμενων έγινε συμμαθήτριά της, η οποία χθες είχε προβεί σε δηλώσεις για τα γεγονότα που είχαν συμβεί και είχε καταγγείλει συγκεκριμένες συμπεριφορές μερίδας μαθητών του σχολείου, πέραν των πρόσφατων επεισοδίων.


«Επιτέθηκαν στο κορίτσι που εξηγούσε χθες σε ένα κανάλι το τι είχε γίνει […] τη χτύπησαν και μετά μπήκε ένα αγόρι μπροστά να την προστατεύσει και χτύπησαν και το αγόρι άσχημα στη μύτη, στο μάτι» ανέφερε η μαθήτρια, προσθέτοντας πως «φοβόμαστε, δεν ξέρουμε τι θα γίνει, είμαστε τρομοκρατημένοι».


Σε ό,τι αφορά τη στάση των καθηγητών, σημείωσε πως προσπάθησαν να βγάλουν μέσα από τις τάξεις τα άτομα που έκαναν την επίθεση, ενώ ζήτησαν από τους μαθητές να παραμείνουν στην τάξη.


Προσερχόμενος στη σύσκεψη στο σχολείο ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δερμουτζίδης, δήλωσε: «Καταδικάζουμε τα επεισόδια, νιώθουμε θλίψη για ό,τι έχει γίνει. Θεωρούμε ότι η πολιτική και κομματική αντιπαράθεση πρέπει να μείνει έξω από τα σχολεία και στα σχολεία τα παιδιά μόνο να μορφώνονται και να εκπαιδεύονται».


Τι υποστηρίζουν οι φοιτητές και η ΚΝΕ
Φοιτητές από το σχήμα των ΕΑΑΚ υποστηρίζουν ότι στα επεισόδια «μερίδα μαθητών, που δεν έχουν τη στήριξη όλων των συμμαθητών τους, επιτέθηκαν στους φοιτητές με μολότοφ και πέτρες, καθώς κατέφθασαν και εξωσχολικοί που συμμετείχαν στην επίθεση».


«Τέτοιες πρακτικές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και σε αυτό το σχολείο αλλά και μέσα στις σχολές και τις γειτονιές μας, ιδίως της δυτικής Θεσσαλονίκης. Αυτό έγινε φανερό κι από το άρθρο που δημοσίευσε χθες η Χρυσή Αυγή, που συγχαίρει τους μαθητές για τη χθεσινή τους δράση και μας δείχνει πως ακόμη κι αν έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη, υποκινεί ρεύματα και διαμορφώνει κομμάτια της κοινωνίας μας, όπως αυτούς τους μαθητές με την "ευλογία" ναζιστικών χαιρετισμών», αναφέρουν.


Από την πλευρά τής ΚΝΕ, ο γραμματέας Τομεακής Οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Γιάννης Βασιλειάδης, αναφέρθηκε σε «ακροδεξιά, φασιστικά, περιθωριακά, χουλιγκάνικα στοιχεία, που μέσα από το σχολείο εξαπέλυσαν επίθεση», σημειώνοντας ότι τα σημερινά επεισόδια σε σχέση με χθες είχαν «πολύ πιο αναβαθμισμένη οργάνωση και εξοπλισμό».


Η Σύγκλητος του ΑΠΘ για τις επιθέσεις στους φοιτητές
Τα σημερινά επεισόδια και η επίθεση που δέχθηκαν οι φοιτητές του ΑΠΘ που διαδήλωναν έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης απασχόλησαν τη Σύγκλητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην έναρξη της σημερινής προγραμματισμένης συνεδρίασής της.


Με εισήγηση του πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Νίκου Παπαϊωάννου, η Σύγκλητος αποφάσισε να «καταδικάσει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου από οργανωμένες ομάδες στην περιοχή των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».


«Η Σύγκλητος καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια βίαιης φασιστικής επιβολής άποψης και θέσεων από οποιονδήποτε χώρο κι αν προέρχεται», αναφέρεται στην απόφαση του οργάνου.


ΟΛΜΕ: Αποτροπιαστικά γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Για «αποτροπιαστικά γεγονότα» κάνει λόγο, από την πλευρά της, μέσω σχετικής ανακοίνωσης η ΟΛΜΕ. Τα επεισόδια προκλήθηκαν, αναφέρεται, από «ομάδες ακροδεξιών-φασιστικών κύκλων, που ανάμεσά τους βρίσκονται -δυστυχώς- και μαθητές».


Μέσα στα σχολεία, επισημαίνει η ΟΛΜΕ «καθημερινά οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε τις φασιστικές και ναζιστικές ιδέες και πρακτικές, αντιμετωπίζοντας με παιδαγωγικό τρόπο όλους τους μαθητές μας. Ομως, η βία και οι φασιστικές πρακτικές και όσοι τις ασκούν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και δεν έχουν καμία θέση μέσα στον σχολικό χώρο}.


Επίσης, προσθέτει -μεταξύ άλλων- ότι «στις γειτονιές που "βασιλεύει" η φτώχεια, η ανέχεια, η εξαθλίωση, η απουσία οράματος και προοπτικής, εκεί βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο φασισμός». Επίσης, ζητά από το υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».


Τέλος, η ΟΛΜΕ δηλώνει ότι, στηρίζει την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Σύλλογοι Γονέων και μαζικοί φορείς σήμερα Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια