ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Παραιτήθηκαν 3 Τούρκοι στρατηγοί λόγω της “τρέλας” Ερντογάν στην Συρία

Τρεις στρατηγοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, μεταξύ των οποίων και ένας που συμμετείχε στην επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης», της στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία τον Οκτώβριο του 2019, έγραψε η εφημερίδα Cumhuriyet την Τετάρτη. Ο υποστράτηγος Hakan Öztekin, διοικητής στην επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» που στόχευε τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, οι Ταξίαρχοι Mustafa Enis Koç και Orhan Akkurt παραιτήθηκαν και υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησής τους, ανέφερε η εφημερίδα.

Και οι τρεις στρατηγοί εργάζονταν στις συριακές επιχειρήσεις. Ο Metin Gürcan, ιδρυτικό μέλος του Τουρκικού Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) και πρώην Τούρκος στρατιωτικός αξιωματικός έγραψε την Τετάρτη ότι «ο συνολικός αριθμός των παραιτήσεων λόγω της Συρίας έφτασε τις πέντε σήμερα». Και οι τρεις στρατηγοί αιτήθηκαν συνταξιοδότηση, παρά το γεγονός ότι χρόνια ακόμη μπροστά τους για να υπηρετήσουν, πρόσθεσε ο Gürcan.

Ο Gürcan σημειώνει ότι αυτές οι παραιτήσεις δείχνουν πώς η πολιτική στη Συρία δεν λειτουργεί και είναι εκτός πραγματικότητας. Ο Gürcan προσθέτει επίσης ότι αυτές οι παραιτήσεις μπορεί να οφείλονται στο ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος στη Συρία και τόσο οι διοικητές όσο και τα στρατεύματα έχουν κουραστεί από τις διαρκείς εναλλαγές στις συριακές αποστολές. Οι παραιτήσεις είναι οι πιο πρόσφατες σε σειρά κορυφαίων αποχωρήσεων από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Ταξίαρχος Metin Eştürk και ο Ταγματάρχης Ercan Çorbacı υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24 .

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια