ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αρχίατροι Βρετανίας: Εμβολιασμός παιδιών 12 -15 ετών με μία δόση της Pfizer


Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να προσφερθεί σε ανήλικους ηλικίας 12-15 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάνθηκαν οι αρχίατροι Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας.


Οι τέσσερις ανώτατοι ιατρικοί αξιωματούχοι κλήθηκαν να υποβάλουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση μετά από την απόφαση της αρμόδιας Ενιαίας Επιτροπής Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI) να μη συστήσει τον εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες.


Η JCVI είχε πει ότι δεν εισηγείται τον εμβολιασμό με αμιγώς υγειονομικά κριτήρια λόγω του μικρού οφέλους σε σχέση με το ρίσκο από τη νόσο σε αυτές τις ηλικίες, αλλά είχε σημειώσει πως υπάρχουν και κοινωνικές ή εκπαιδευτικές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη.


Οι τέσσερις αρχίατροι είπαν ότι κατέληξαν στην απόφασή τους λαμβάνοντας υπόψη τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει ο εμβολιασμός στη μετάδοση του ιού στα σχολεία και τα οφέλη για την εκπαίδευση.


Η σύσταση των αρχιάτρων είναι για χορήγηση μίας δόσης στα παιδιά αυτών των ηλικιών του εμβολίου της Pfizer, κάτι που ισχύει από τα μέσα Αυγούστου για τις ηλικίες 16 και 17 ετών. Η χορήγηση του εμβολίου θα πρέπει να αρχίσει «το συντομότερο δυνατό».


Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ είχε δηλώσει προ ημερών ότι αν γονείς και παιδί διαφωνούν για τον εμβολιασμό, τότε θα επικρατεί η βούληση του παιδιού εφόσον δεν κρίνεται ανίκανο να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις.


Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός
Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια