ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η πορεία των ιώσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Γκ. Μαγιορκίνης: Δεν θα δούμε εμβολιασμένο να μεταδίδει σε 100 άτομα


Οι νέες διαγνώσεις μειώνονται μαζί με τον αριθμό των θανάτων, τόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, μαζί με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Επιδείνωση παρατηρείται στη Γερμανία Ηνωμένο Βασίλειο και Βαλκανικές χώρες, ενώ στην Ελλάδα 20% λιγότερες διαγνώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πίεση στο ΕΣΥ δείχνει σημάδια σταθεροποίησης με μικρή αύξηση στις ΜΕΘ κατά 6%, ενώ υποχωρεί ο ρυθμός των εισαγωγών, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Τόνισε ωστόσο ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε την εξέλιξη στις επόμενες δύο εβδομάδες, υπενθυμίζοντας τον «πυλώνα» του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός έχει εξαιρετικά υψηλή ασφάλεια είπε, και χαρακτήρισε την αυτοδιάγνωση ως δεύτερο σημαντικό πυλώνα.

«Δεν είναι άσπρο -μαύρο η μετάδοση και αν οι ανεμβολίαστοι είναι στο μαύρο, οι εμβολιασμένοι είναι στο άσπρο.

Δεν θα δούμε έναν εμβολιασμένο να μεταδίδει σε 100 άτομα, δηλαδή δεν προκαλεί μεγάλη αλυσίδα κι αυτό αντιμετωπίζεται καλύτερα, είπε ο κύριος Μαγιορκίνης.

Αρχές Οκτωβρίου θα δούμε αύξηση μεταδοτικότητας καθώς και ο εμβολιασμός χρειάζεται 1-2 μήνες για να δείξει αποτελέσματα, είπε ο κ. Μαγιορκίνης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια