ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

FAZ: Πώς ενισχύθηκε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών


Στη θωράκιση των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τη γερμανική εφημερίδα να κάνει σε σχόλιό της ειδική αναφορά στο 112, επισημαίνοντας πώς το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχουν πια ειδήσεις όπως το 2018 στο Μάτι όταν ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής σηκώθηκε και προσγειώθηκε αμέσως διότι διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει καύσιμα.

«Οι Αθηναίοι δεν μπορούν αυτό τον καιρό να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δίχως μάσκα. Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται στην πανδημία, αλλά στις δασικές πυρκαγιές στα βόρεια της ελληνικής πρωτεύουσας», γράφει η FΑΖ σε άρθρο με τίτλο «Μια χώρα σαν πυριτιδαποθήκη», το οποίο
αναδημοσιεύει η Deutsche Welle. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει επικαλούμενη κατοίκους ότι «όταν βρίσκεσαι έξω, είναι σχεδόν αδύνατο να αναπνεύσεις. Παντού μυρίζει φωτιά και ο ουρανός βρέχει στάχτη».

Σε άλλο σημείο η εφημερίδα της Φρανκφούρτης δημοσιεύει σχόλιο με τίτλο: «Καλά εξοπλισμένοι Έλληνες», στο οποίο παρατηρεί: «Είναι προφανές ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θέλει να τα πάει καλύτερα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών από τον προκάτοχό του. Η χώρα διαθέτει σύστημα προειδοποίησης με SMS, χωριά και προάστια εκκενώνονται έγκαιρα. Το σημαντικότερο είναι ωστόσο ότι δεν υπάρχουν πια ειδήσεις όπως το 2018 στο Μάτι όταν ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής σηκώθηκε στον αέρα για να συντονίσει πυροσβεστικές δυνάμεις και προσγειώθηκε αμέσως διότι διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει καύσιμα. Εκτός αυτού κανείς δεν βρίσκονταν τότε στο κέντρο συντονισμού. Μέσα στο χάος αστυνομικοί κατηύθυναν οχήματα σε ένα λαβύρινθο στενών στο Μάτι. Περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο μεταξύ όμως οι Έλληνες δεν έχουν πλέον την εντύπωση ότι οι υπηρεσίες διάσωσης υπηρετούν μόνο κομματικούς φίλους διασφαλίζοντας θεσούλες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενίσχυσε την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ήδη από τον καιρό της πανδημίας και δεν πήγε διακοπές όπως άλλοι όταν η χώρα φλέγονταν. Το μέγεθος των πυρκαγιών στις παρυφές των Αθηνών ήταν τέτοιο που ο πρωθυπουργός δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανακοινώσει στον πληθυσμό ότι έρχονται δύσκολες μέρες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια