ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

DZ Bank - BofΑ: Αγοράστε τραπεζικές μετοχές - Ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Νικόλας ΤαμπακόπουλοςΔύο νέα reports από DZ Bank και BofA έρχονται να δώσουν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, προβλέποντας σημαντική ανάκαμψη. Οι τράπεζες εξυγιαίνουν τον ισολογισμό τους, ενώ μειώνουν την έκθεσή τους σε κόκκινα δάνεια.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής αναφέρουν πως η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να επιταχυνθεί, μέσω της περαιτέρω μείωσης των κόκκινων δανείων. Για την Εθνική Τράπεζα υπογραμμίζεται πως βελτιώνονται τα έσοδα από τις προμήθειες, ενώ έχει ισχυρή κεφαλαιοποίηση και αναμένεται να δώσει ικανοποιητικά μερίσματα. Η τιμή στόχος για τη μετοχή της ΕΤΕ τοποθετείται στα 3,3 ευρώ.

Θετικές είναι οι αναφορές και για την Alpha Bank, όπου το deal με την ιταλική Nexi, οδηγεί στην επέκταση μέσω νέου εταιρικού σχήματος, στην αγορά των πληρωμών. Σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της τράπεζας, αναμένεται να έχει και η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στην αγορά ακινήτων μέσω της Alpha Αστικά Ακίνητα. Η τιμή στόχος για την τράπεζα τοποθετείται στα 1,45 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, αισιόδοξες είναι και οι εκτιμήσεις για την Eurobank. H BofA αποτιμά θετικά τη στρατηγική επέκτασης της τράπεζας στα Βαλκάνια (Βουλγαρία-Σερβία), ενώ δίνει τιμή στόχο στα 1,15 ευρώ. Oι στόχοι για την άνοδο των μετοχών των τραπεζών ξεπερνούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, το 350%.

Από τη μεριά της η DZ Bank «βλέπει» διψήφια ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για το β’τρίμηνο του έτους, ενώ τονίζει πως η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Για το γ’ τρίμηνο, η τράπεζα αναφέρει πως η χώρα μπορεί να καταγράψει ανάπτυξη 6,9%, καθώς θα δοθεί ώθηση από τις τουριστικές ροές και τα έσοδα. Για το σύνολο του έτους αναμένεται ανάπτυξη 4,5%, ενώ το 2022 3,4% του ΑΕΠ.

Σε ό,τι αφορά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να διαμορφωθεί στο -3% το 2021 και στο -1,2% το 2022, έναντι ελλείμματος 6,7% το 2020. Σχετικά με το ισοζύγιο του δημόσιου προϋπολογισμού, η επενδυτική περιμένει έλλειμμα φέτος 7,5% και 4% το 2022, με τις προοπτικές οικονομίας να χαρακτηρίζονται θετικές.

Τέλος, για τον πληθωρισμό περιμένει επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς φέτος, με το δείκτη τιμών να φτάνει στο 0,6% το 2021 και το 0,9% το 2022, έναντι -1,3% κατά την πανδημική κρίση το περυσινό έτος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια