ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μήπως πρέπει να ακυρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα από τους ιδιώτες γιατρούς;


Η πρώτη επισήμανση για την συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατατέθηκε από αναγνώστη: «έχω προσωπική εμπειρία από τουλάχιστον δύο αντιεμβολιαστές του προσωπικού μου περιβάλλοντος, οι οποίοι ήδη ψάχνουν να βρουν τρόπο να κλείσουν ραντεβού σε κάποιον ο οποίος θα δηλώσει στο σύστημα ότι τους έκανε το εμβόλιο και στην πραγματικότητα δεν θα το κάνει». Υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν οι λίγοι ιδιώτες γιατροί που θα θελήσουν να παρανομήσουν;

Ένας γιατρός να θελήσει να παραβιάσει τον όρκο του, θα έχει δημιουργήσει μία μεγάλη τρύπα στο σύστημα. Ένας και μόνο γιατρός! Είναι ένα θέμα που συζητείται καθημερινά. Διότι έρχεται για να καλύψει μία «ανάγκη» της αγοράς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και ταυτόχρονα δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με τα μέτρα του κράτους απέναντι στους αντιεμβολιαστές.

Υπάρχει τρόπος ελέγχου των λίγων εκείνων γιατρών που δεν θα τιμήσουν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη; Η απάντηση είναι πως όχι! Δεν υπάρχει τρόπος. Αντίθετα, οι αντιεμβολιαστές θα δημιουργήσουν συνθήκες «ζήτησης» που θα παρασύρουν αρκετούς γιατρούς να περάσουν την γραμμή, έστω και για λίγο…

Γράφει ο αναγνώστης μας Ε.Κ.: «Θεωρώ ότι στον χώρο των αντιεμβολιαστών αυτό θα γίνει κατά κόρον και θα αλλοιώσει τα νούμερα του ποιοι είναι πραγματικά εμβολιασμένοι και ποιοι όχι.

Ενδεχομένως, οι αξιωματούχοι λόγω της θέσης τους να μην έρχονται σε επαφή με τέτοιου είδους φαινόμενα, διότι δύσκολα θα αποκάλυπτε κανείς κάτι τέτοιο σε εκείνους, αλλά να είστε σίγουρος ότι θα γίνει και ότι όταν θα γίνει γνωστός ο τρόπος μεταξύ των αντιεμβολιαστών θα πάρει κατακλυσμιαίες διαστάσεις.

Από την άλλη, όπως ακούμε, το σύστημα των εμβολιασμών όπως είναι τώρα, έχει δυνατότητα για 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και διενεργούνται μόνο 25.000 με 35.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Άρα, δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης της εμβολιαστικής δυνατότητας του συστήματος, αλλά ανάγκη αύξησης της προσέλευσης πολιτών για εμβολιασμό.

Θεωρώ, ότι το ισοζύγιο ωφέλειας - κινδύνου από την έναρξη εμβολιασμών από ιδιώτες ιατρούς κλείνει προς την αύξηση του κινδύνου και όχι προς την αύξηση της ωφέλειας και θα πρέπει να ακυρωθεί».

Μήπως ο Ε.Κ. έχει δίκιο; Μήπως πρέπει να ακυρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα από τους ιδιώτες γιατρούς; Και μάλιστα σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της Πανδημίας, όπου το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η κοινωνία είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στο ίδιο το σύστημα. Ο ένας γιατρός που θα περάσει την γραμμή θα έχει τινάξει στον αέρα όλο το σύστημα των εμβολιασμών. Θα έχει ακυρώσει στην πράξη όλα τα μέτρα της κυβέρνησης, στην προσπάθειά που κάνει για να πείσει τους πολίτες να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα και να αντιμετωπιστούν έτσι οι συνέπειες αυτής της τρομερής μάστιγας.

Θανάσης Μαυρίδης


thanasis.mavridis@liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια