ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το Ισραήλ στέλνει ομάδα πυροσβεστών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


Η αποστολή της ισραηλινής αντιπροσωπείας ανταποκρίνεται στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης
Στην Ελλάδα καταφθάνει ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ για να συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας η ομάδα απαρτίζεται από 16 πυροσβέστες και έρχεται στη χώρα μας για να συμμετάσχει άμεσα στις προσπάθειες, υπό τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση των πυρκαγιών.


Η αποστολή της ισραηλινής αντιπροσωπείας ανταποκρίνεται στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή, μέσω του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα και συμβολίζει τις καλές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και λαών.


Σε μήνυμά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, τονίζει:


«Το Ισραήλ προστρέχει στο πλευρό της Ελλάδας ως πράξη φιλίας και αμοιβαίας υποστήριξης. Όλη η περιοχή αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και οι πυρκαγιές απειλούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες». Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι, σημειώνει: «Οι φοβερές εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες δεν άφησαν κανέναν Ισραηλινό αδιάφορο για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας φιλικά και με αγάπη για τη χώρα και τον λαό της. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, οι καρδιές μας και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους που είναι μέσα στις φλόγες και στους πυροσβέστες που προσπαθούν αδιάκοπα να κατασβέσουν τις φωτιές. Είμαστε μαζί ένα μέτωπο».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια