ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δεν θα πάμε σε νέο απαγορευτικό - Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους λίγους ανεμβολίαστους


Eurokinissi

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου απαγορευτικού o πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Επισήμανε, δε, ότι απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δ δεν είναι το απαγορευτικό, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική. «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους», υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ερωτώμενος κατά τη συνέντευξη για τις πυρκαγιές, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας και το πόσο πιθανό είναι να δούμε ένα νέο lockdown τον Σεπτέμβριο και τι θα σημαίνει αυτό για την Οικονομία, αλλά και το αν τον προβληματίζει το γεγονός πως έχουν φρενάρει οι εμβολιασμοί, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Προφανώς και με προβληματίζει το γεγονός όσον αφορά τους εμβολιασμούς. Υπάρξει εξήγηση ότι ο καλοκαίρι ο κόσμος λείπει και άρα ο προγραμματισμός του εμβολιασμού είναι πιο δύσκολος αλλά είναι βέβαιο ότι πρέπει να επανέλθουμε δυναμικά και να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα. Αυτό είναι μια συλλογική προσπάθεια την οποία ελπίζω και εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε όλοι μαζί.

Από κει και πέρα, έχω πει ότι δεν θα πάμε σε νέο απαγορευτικό. Επίσης είναι λάθος τα όποια ελαφρά περιοριστικά μέτρα μπαίνουν σε περιοχές οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία 4, όπως δύο περιφερειακές ενότητες της Κρήτης και η Ζάκυνθος, να χαρακτηρίζονται απαγορευτικά-lockdown. Δεν είναι lockdown.

Θα το ξαναπώ: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δ δεν είναι το απαγορευτικό, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική».

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός έδωσε ένα παράδειγμα επισημαίνοντας ότι με την επιστροφή από τις διακοπές είναι εύλογο ειδικά νέα παιδιά, να κάνουν τεστ και για μία εβδομάδα να μην έρθουν σε επαφή με γονείς, παππούδες, ειδικά αν αυτοί είναι ανεμβολίαστοι.

«Ζητώ πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στο πώς θα επιστρέψουν οι πολίτες από τις διακοπές τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια