ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μόνο για εμβολιασμένους εστιατόρια, γυμναστήρια και θεάματα στη Νέα Υόρκη


Το μέτρο αφορά και εργαζομένους και όχι μόνο πελάτες, όπως προβλέπεται στην Ελλάδα. Η εφαρμογή του αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Αυγούστου

Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απαιτείται στη Νέα Υόρκη για να μπορέσει κάποιος να εισέλθει σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, γυμναστηρίων και αιθουσών θεάματος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο. Η αμερικανική μεγαλούπολη γίνεται έτσι η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που καθιερώνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ως διαβατήριο ελευθερίας, όπως γράφει το Politico.

«Εάν έχετε εμβολιαστεί, έχετε το κλειδί. Μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. Ομως, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, δυστυχώς, δεν θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε πολλές δραστηριότητες», εξήγησε ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το εν λόγω μέτρο, που θα ονομάζεται «Key to NYC pass», θα εγκαινιαστεί στις 16 Αυγούστου, όμως οι πρώτοι έλεγχοι για την εφαρμογή του θα διεξάγονται από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Βάσει του μέτρου, «θα απαιτείται ο εμβολιασμός των εργαζομένων και των πελατών στο εσωτερικό των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και των αιθουσών θεάματος», εξήγησε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι θα χρειάζεται «τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου».

Εδώ και 15 ημέρες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, πύκνωσαν τις ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων και τις συστάσεις για τη χρήση της μάσκας, μπροστά στην αναζωπύρωση του αριθμού των κρουσμάτων Covid λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Στη Νέα Υόρκη, μια πόλη με πληθυσμό άνω των 8 εκατομμυρίων κατοίκων, το 71,8% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αρχής.
Πηγή: Protagon.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια