ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον διάδοχο του Άμπου Ντάμπι


Με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τις θερμές ευχαριστίες του για την αρωγή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν στείλει στην Ελλάδα ελικόπτερο πυρόσβεσης και εξοπλισμό, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Διάδοχος του Άμπου Ντάμπι εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, αλλά και ετοιμότητα για παροχή περαιτέρω βοήθειας.


Ακόμα, όπως επισήμαναν στελέχη της Κυβέρνησης οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στην άμεση επικοινωνία και συνδρομή των ΗΑΕ στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Επίσης, τόνισαν τη βούλησή τους για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στον Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι να επισκεφθεί τη χώρα μας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια