ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ξεκίνησαν οι επ'αόριστον αναστολές ανεμβολίαστων εργαζομένων σε γηροκομεία-Σε Βόλο-Ρόδο


Από χθες όσοι εργαζόμενοι σε μονάδες υγείας δεν είναι εμβολιασμένουν βγαίνουν σε αναστολή - Ανεστάλη η σύμβαση δέκα εργαζομένων στον Βόλο και έξι στη Ρόδο


Σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας τέθηκαν δέκα ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο του Βόλου, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία κατάθεσης των βιογραφικών από την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο προκήρυξης των θέσεων από το Ίδρυμα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού θα τίθενται σε αναστολή.


Η διοίκηση του ιδρύματος είχε κάνει γνωστή τη θέση της ότι θα προχωρούσε στην πλήρωση των θέσεων, όσων εργαζομένων αρνούνταν τον εμβολιασμό, οπότε σήμερα και για να αντιμετωπίσει την κατεπείγουσα κατάσταση λαμβάνοντας υπόψιν την συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και δυνάμει του ν. 4820/2021 (περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού) και της με αριθμ. πρωτ. 59589/11555/10-8-2021 εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΑΔΑ: 6ΛΨΙ46ΜΤΛΚ-ΜΞΧ), προκηρύσσει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών , γενικών καθηκόντων και μαγείρων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο.


Στο μεταξύ σήμερα έχουν στάση εργασίας οι υγειονομικοί στον Βόλο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.30 έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου.


Σε αναστολή και έξι εργαζόμενοι στη Ρόδο


Στις προνοιακές δομές της Ρόδου σε αναστολή θα τεθούν 6 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, σε σύνολο 137.


«Μέλημα μας είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η πρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων, Μαρία Κορακάκη, σημειώνοντας ότι αναμένει την απόφαση της κυβέρνησης για την αναπλήρωση των κενών θέσεων.

https://www.protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια