ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η υποδόρια συναίνεση για τον “κλιματικό νόμο” και τα “απαγορευμένα” στοιχεία. Ποιοί υπαγορεύουν τις περιβαλλοντικές πολιτικές στην Ελλάδα;O κ. Παπανδρέου πριν 10 χρόνια εισήγαγε στη χώρα μας το αφήγημα της Πράσινης Ανάπτυξης. Έπειτα από 10 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε πλήρως το αφήγημα του κ. Παπανδρέου. Τον Απρίλιο του 2021 η κ. Γεννηματά πρότεινε τη δημιουργία ενός κλιματικού νόμου. Ο κ. Μητσοτάκης συναίνεσε αμέσως και υιοθέτησε την πρόταση της κ. Γεννηματά. Πρόσφατα, ο κ. Τσίπρας συναίνεσε και αυτός με τον κ. Μητσοτάκη στο φόντο των καμένων περιοχών. Ας έρθουμε σε ορισμένες συναινέσεις του προτεινόμενου κλιματικού νόμου.

Γράφει ο ΚΛΙΜΑκτήριος

Όταν ο συγκεκριμένος νόμος εισήχθη προς διαβούλευση στη δημόσια σφαίρα μέσω της ιστοσελίδας της ΜΚΟ WWF, ο πρώτος που έσπευσε να σχολιάσει ήταν κάποιος κύριος με το ονοματεπώνυμο «Πέτρος Κόκκαλης» (ΦΩΤΟ). Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος είναι ο σχολιαστής. Να πρόκειται για τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ; Ουδείς γνωρίζει.


Ας πάμε σε ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο. Σύμφωνα με τη WWF μία από τις 12 ΜΚΟ που συνασπίστηκαν στη διαβούλευση του – προτεινόμενου από το ΚΙΝΑΛ και υιοθετημένου από τη ΝΔ -κλιματικού νόμου είναι η Solidarity Now η οποία μάχεται για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Διευθύντρια της Solidarity Now είναι η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία εάν δεν κάνω λάθος, είναι εξαδέλφη του κ. Μητσοτάκη. Υπεύθυνος Συνηγορίας της Solidarity Now, πάλι αν δεν κάνουμε λάθος, είναι ο κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο οποίος μάλιστα έχει προσκληθεί στο παρελθόν και σε ομιλία στο Ίδρυμα του παλαιού μεγαλοβιομηχάνου Μποδοσάκη. Δεν γνωρίζω εάν ο κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης έχει συγγένεια με τον εξαίρετο πρώην Ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, αν και θρυλείται.

Ωστόσο, αυτό που παρατηρεί κανείς είναι πολλές μακροχρόνιες «συναινέσεις» και «συνωνυμίες»(;) μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα. Μήπως τελικά, η επωαζόμενη(;) συγκυβέρνηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ υφίσταται υπογείως εδώ και πολλούς μήνες ad hoc και απλώς δεν το γνωρίζουν οι πολίτες;

Όσο αφορά δε τον επερχόμενο κλιματικό νόμο αυτόν καθ’ αυτόν; Το Ινστιτούτο BESA του Ισραήλ είχε αναφέρει παλαιότερα: «Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή χώρα με το ισχυρότερο Πράσινο Κόμμα είναι η Γερμανία. Αναρωτιέται κανείς εάν αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Χίτλερ και η ναζιστική κυβέρνηση εισήγαγαν την πρώτη σημαντική νομοθεσία για το περιβάλλον στην Ευρώπη: τον Tierschützgesetz (νόμο για την προστασία των ζώων του 1933) και τον Reichsjachtgesetz (νόμο περί θηραμάτων του 1934, ο οποίος περιορίζει το κυνήγι)».

Αν έστω κατά διάνοια κάποιος μη-Ισραηλινός τολμούσε έστω να υπονοήσει κάτι όπως το παραπάνω, θα είχε υποστεί απίστευτο bullying. Μήπως κάτι είχε προσπαθήσει να μας πει με έμμεσο τρόπο το άρθρο του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου BESA του Ισραήλ;

Κι επί του πιεστηρίου: Ο κ. Μητσοτάκης στο πρόσφατο διάγγελμά του ακόμη μία φορά έριξε την ευθύνη για τις πυρκαγιές στην «κλιματική κρίση». Το αφήγημα αυτής της μονοσήμαντης… «κλιματικής υστερίας», θέλει τον ευρωπαϊκό Νότο να κατακαίγεται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Κι όμως, σύμφωνα με πρόσφατη είδηση από την Ιταλία αναφέρθηκε επισήμως ότι το 54,7% των πρόσφατων δασικών πυρκαγιών στην Ιταλία οφείλεται σε εμπρησμούς. Το 13,7% των πυρκαγιών οφείλονται σε λάθη. Μακριά από την απεχθή συνωμοσιολογία. Μόνο στοιχεία διαθέσιμα σε ανοικτές πηγές.

Συνολικά, άνω των 70% των πυρκαγιών στην Ιταλία οφείλεται σε ανθρώπινες δραστηριότητες και λιγότερο από 2% οφείλονται σε φυσικά φαινόμενα. Υπάρχει κάπου αναφορά στην «κλιματική αλλαγή»; ΟΧΙ.

Το πιο αξιοπρόσεκτο; Αυτό που αναφέρει το VOA (Voice of America) στο άρθρο του: «Ένα ζευγάρι εμπρηστών συνελήφθη σε περιοχή της κεντρικής Σικελίας κοντά σε περιοχή όπου κατασκευάζονται εργοστάσια – σταθμοί παραγωγής ηλιακής ενέργειας (φωτοβολταϊκά). Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην υπόθεση ότι τα συμφέροντα των φωτοβολταϊκών προσπαθούν να υπονομεύσουν τους αγρότες».

Καθείς, ας εξάγει τα συμπεράσματά του. Ας κρατήσει και ας απορρίψει ό,τι θέλει. Σημασία έχει να ακούγονται όλες οι τεκμηριωμένες θέσεις, μακριά από φανατισμούς και θρησκευτική σχεδόν προσήλωση σε «απόλυτες αλήθειες» και λύσεις που παραπέμπουν σε άλλες ιστορικές εποχές. Για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τη δημοκρατία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια