ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Προσλαμβάνει σύμβουλο για την ηλεκτροκίνηση η ΔΕΗ

Χρήστος Στεφάνου

Θα συμβάλει στην αναδιαμόρφωση του business plan της εταιρείας

Η ΔΕΗ φιλοδοξεί να ηγηθεί στην ανάπτυξη της νέας αγοράς της ηλεκτροκίνησης και έχει ήδη θέσει υψηλούς στόχους, στους οποίους περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η ανάπτυξη δικτύου δημόσιων φορτιστών σε όλη την επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό η επιχείρηση προχωρά στην πρόσληψη ειδικού συμβούλου που θα έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη της επιχείρησης στην ανάπτυξη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ έχει προκηρύξει διαγωνισμό με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης στη ΓΔ Ηλεκτροκίνησης για την μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη της επιχείρησης στην αγορά της ηλεκτροκίνησης. Το ενδεικτικό τίμημα της σύμβασης είναι 1,8 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την πρόσκληση ο σύμβουλος καλείται να παράσχει τις υπηρεσίες του σε τέσσερις διακριτούς τομείς:

Σχεδιασμός λύσεων ψηφιακής πλατφόρμας e–MSP τελικής κατάστασης έως την έναρξη του α τριμήνου 2022

Μεσοπρόθεσμη αξιολόγηση και αναδιαμόρφωση του μακροπρόθεσμου επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΔΕΗ για την αγορά της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα έως την έναρξη του πρώτου τριμήνου του 2022

Μακροπρόθεσμη εξέλιξη του ρόλου της ΔΕΗ ως CPO έως το δεύτερο τρίμηνο του 2022

Επιτάχυνση της ανάπτυξης του δικτύου φορτιστών ΔΕΗ blue έως το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προσφορών στο διαγωνισμό της ΔΕΗ είναι η Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό όχημα για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί πανευρωπαϊκά για τη μείωση των εκπομπών CO2, την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Στο πλαίσιο αυτό και αναγνωρίζοντας το ρόλο της ηλεκτροκίνησης, η ΔΕΗ στοχεύει να δημιουργήσει με γοργούς ρυθμούς το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί η νέα μάρκα – σύμβολο ΔΕΗ Blue. Σημειώνεται τέλος ότι η ΔΕΗ τοποθέτησε τον πρώτο της φορτιστή στις αρχές του έτους και πρόσφατα έσπασε το φράγμα των 300 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια