ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Φονικές πυρκαγιές και φλόγες προπαγάνδας

ΜΕ την χώρα να πολιορκείται από τις φλόγες των 120 πυρκαγιών σε ένα εικοσιτετράωρο, με την θερμοκρασία σε πρωτοφανή επίπεδα και με την λεκάνη της Μεσογείου να μετατρέπεται σε ένα φονικό εργαστήριο – καμίνι, η Ελλάδα έφερε σε πέρας την μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης σε καιρό ειρήνης.

Ωστόσο, η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη και ο πόνος για την απώλεια περιουσιών και δασών τόσο αφόρητος, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το παν για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση – με ό,τι έχει απομείνει από το ΚΙΝΑΛ στο πλευρό του.

Δεν είναι μόνο ότι εξακολουθεί να τους στοιχειώνει το Μάτι με τους 102 νεκρούς – όπου, όπως προκύπτει και από το εισαγγελικό πόρισμα, δεν έγινε καμιά απόπειρα εκκένωσης, ενώ ήταν τέτοια η ανοργανωσιά και η έλλειψη συντονισμού που όλα μοιραία εξελίχθηκαν με τον πιο χαώδη τρόπο, όλοι έδιναν εντολές και ουδείς παρακολουθούσε την εφαρμογή τους, δεν γνώριζαν καν ποιος ήταν ο επικεφαλής των δυνάμεων, πλοία αποβίβαζαν αυτοκίνητα και κόσμο στη Ραφήνα, δεν εφαρμόστηκε κανένα σχέδιο και κανένας νόμος, δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία, όχι μόνον μεταξύ συναρμόδιων υπηρεσιών αλλά και εντός κάθε υπηρεσίας, δεν κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ, δεν χρησιμοποιήθηκαν τα πυροσβεστικά πλοία, δεν έφθασαν σκάφη του Λιμενικού για να διασώσουν όσους είχαν πέσει στη θάλασσα, η προηγηθείσα (τον Απρίλιο του 2018) σύσκεψη του Συντονιστικού της Περιφέρειας μπορούσε και να μην είχε γίνει, διότι ουδέν προσέφερε στο σύστημα της Πολιτικής Προστασίας και τελικά και… να μην φύσαγε με τέτοια έλλειψη οργάνωσης τα ίδια θα είχαν συμβεί.

Δεν τα λέω εγώ, τα περιγράφει το εισαγγελικό πόρισμα του Μαρτίου 2019 για την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι.

Ως… Ξέρξη που παρακολουθούσε τη ναυμαχία της Σαλαμίνας «από το χρυσό του θρόνο στο όρος Αιγάλεω» τους παρουσίασε με το δικό του πόρισμα ο ανακριτής, τον περασμένο Μάιο.

Κανένα έγγραφο για απομάκρυνση του πληθυσμού δεν κατόρθωσε να βρει η Αρχή Διαφάνειας, όπως αναφέρεται στο πόρισμα των επιθεωρητών της του Ιουλίου 2020.

45 συναρμόδιους φορείς και 17 φορείς εμπλεκόμενους στην πυρόσβεση ανακάλυψε η ανεξάρτητη επιτροπή που έδωσε το δικό της πόρισμα τον Φεβρουάριο του 2019.

Στη σειρά να βάλουμε τα πορίσματα για το Μάτι, θα κάνουμε τον γύρο του κόσμου!

Λογικό να θέλουν είτε να πάρουν την ρεβάνς – όπως προκύπτει από κάποιες αδιανόητες αναρτήσεις βουλευτών – είτε να χρησιμοποιήσουν την τωρινή καταστροφική κατάσταση για να βυθιστεί στη λήθη το συριζαϊκό παρελθόν.

Φυσικά, σύγκριση δεν υπάρχει. Όχι μόνο επειδή πλέον χρησιμοποιείται το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης του 112, ούτε μόνο επειδή πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες εκκενώσεις σε όλη τη χώρα.

Αλλά και επειδή, μέσα σε μια πρωτοφανή κατάσταση που απλώθηκε σε όλη τη χώρα, το Κράτος βρισκόταν εκεί με όλες του τις δυνάμεις.

Αλλά προσοχή! Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ήδη από την πρώτη στιγμή τι θα προσπαθήσει να κάνει τις επόμενες ημέρες.

Θα αρχίσει να πυρπολεί τη χώρα με φλόγες προπαγάνδας και fake news.

Ήδη, δια του εκπροσώπου Ηλιόπουλου, επαναλαμβάνει πως η Βαρυμπόμπη κάηκε με 2-3 μποφόρ – σε αντίθεση με το Μάτι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνει πως ενδιαφέρεται για την κλιματική αλλαγή – χωρίς ποτέ να καταρτίσει κάποιο σχετικό σχέδιο επί των ημερών του – παριστάνει ότι δεν γνωρίζει πως όταν υπάρχουν τόσο υψηλές θερμοκρασίες, η πληττόμενη περιοχή αποκτά το δικό της μικροκλίμα με την άπνοια να ενισχύει την ξηρασία και το νερό από τα αεροπλάνα να εξατμίζεται πριν καν φθάσει στο έδαφος.

Σε δεύτερη φάση, προσπαθούν να απαξιώσουν την παρουσία των κυβερνητικών στελεχών, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, στα μέτωπα της πυρκαγιάς και στο συντονιστικό κέντρο.

Για «αλαζονικό περιοδεύοντα θίασο», μίλησε ήδη ο κ. Σπίρτζης, ενώ κάποιοι έφθασαν στον σημείο να υποστηρίξουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν επισκέφθηκε καν το συντονιστικό κέντρο – με βάση το πόσο… ξυρισμένος ήταν μεταξύ δύο δημόσιων εμφανίσεών του, εκ των οποίων η μία δεν είχε φωτογραφική κάλυψη!

Προφανώς ξέχασαν πως την ημέρα που κάηκε το Μάτι, ο κ. Τσίπρας βρισκόταν, παρέα με τον Ζάεφ, στο Μόσταρ της Βοσνίας και δεν διέκοψε την επίσκεψή του πριν πετάξει λουλούδια από την γέφυρα του ποταμού.Προφανώς θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως έφτασε αργά το βράδυ και ακολούθησε εκείνη η γελοία σκηνοθεσία μιας σύσκεψης σε απευθείας μετάδοση, όπου όλοι παρίσταναν ότι δεν γνωρίζουν τίποτε.

Προφανώς θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε εκείνη την αδιανόητη υπουργική συνέντευξη Τύπου, όπου όλοι έκαναν αυτό για το οποίο σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση: Αυτοθαυμάζονταν υποστηρίζοντας πως δεν βρίσκουν κάτι που δεν θα επαναλάμβαναν – από όσα είχαν πράξει ή είχαν παραλείψει.

Προφανώς θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως ουδέποτε έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το Μόσταρ – και δεν θα τις βλέπαμε ποτέ αν δεν με έπιανε το δημοσιογραφικό μου και δεν τις ανακάλυπτα και δημοσίευα.

Προφανώς θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι μετά το Μάτι είχαν κηρύξει τριήμερο πένθος, που εξελίχθηκε σε τριήμερο λογοκρισίας, για να μην εκδίδεται καμιά ανακοίνωση και να μην ασκείται καμιά κριτική.

Όταν ο εφιάλτης θα τελειώσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί και πάλι ως ο προστάτης των φτωχών και των αδυνάμων, ποντάροντας στην δικαιολογημένη απόγνωση των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους.

Και το σημαντικότερο: Αυτή την ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να φορέσει τον μανδύα της οικολογίας – αυτός που λίγο πριν από τις εκλογές είχε ψηφίσει το άρθρο 264 του νέου Ποινικού Κώδικα, μετατρέποντας το βασικό έγκλημα του εμπρησμού από κακούργημα σε πλημμέλημα και χρειάστηκε να έλθει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να επαναφέρει τις παλαιές ποινές.

Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να πάρει το φλογοβόλο του. Και να ρίξει μπόλικες φλόγες προπαγάνδας πάνω στα αποκαΐδια…

Σοφία Βούλτεψη
*Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιογράφος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια