ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μείζον θεσμικό και πολιτικό θέμα από τις δηλώσεις Τσίπρα

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μείζον θεσμικό και πολιτικό θέμα εγείρουν οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε «θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γ. Οικονόμου σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις του και ερωτά αν εννοεί ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την ισχυρή βούληση του ελληνικού λαού δεν έχει δικαίωμα να κυβερνά.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή δήλωση του κ. Τσίπρα ότι "θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα", θέτει ένα τεράστιο θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα. Τι εννοεί; Ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την ισχυρή βούληση του ελληνικού λαού δεν έχει δικαίωμα να κυβερνά;

Ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις του. Η δήλωση του είναι η επιτομή του ολοκληρωτισμού και είναι αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοκρατικής χώρας. Ο κ. Τσίπρας εισηγείται de facto ένα άλλου τύπου πολίτευμα, αυταρχικής μορφής, όπου δεν θα έχουν όλοι το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στα κοινά. Και αυτό το πολίτευμα δεν είναι η δημοκρατία.

Οφείλω να του υπενθυμίσω ότι η δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει.

Κατά τα άλλα σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς και τις προβλέψεις, ο κ. Τσίπρας πάντοτε θα έχει τη δυνατότητα να επικαλεστεί τη δοκιμασμένη συνταγή της "αυταπάτης"».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια