ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Επιχειρηματίες εστίασης: Μονόδρομος τα μέτρα - Προέχει η δημόσια υγεία

Νικόλας Ταμπακόπουλος


Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Την ετοιμότητά τους να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα από 13 Σεπτεμβρίου εμφανίζονται επιχειρηματίες της εστίασης με δηλώσεις τους στο Liberal Markets. Ο ιδιοκτήτης του Kastelorizo Group, Αντώνης Σταύρου, δηλώνει πως «τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος και δεν θέλουμε ανεμβολίαστους στο κατάστημα, καθώς προέχει η δημόσια υγεία». Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του Bareca Νεκτάριος Νικολόπουλος σημειώνει πως «υπάρχουν ορισμένες τεχνικές δυσκολίες στην εφαρμογή των μέτρων», όμως «αυτά θα υιοθετηθούν, καθώς μας δίνεται χρόνος προετοιμασίας».

Υπενθυμίζεται πως όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, από τις 13 Σεπτεμβρίου οι κλειστοί χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, ενώ θα γίνεται έλεγχος της βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Ο κ. Σταύρου τονίζει πως «τα μέτρα αποτελούν μονόδρομο και απασχολούν όλους τους πελάτες. Οι περισσότεροι θέλουν τήρηση των μέτρων και επομένως θα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια στο εστιατόριο», ενώ τονίζει πως «δεν θέλουμε στους χώρους ανεμβολίαστους, όχι μόνο για λόγους δημόσιας υγείας που είναι και το σημαντικότερο, αλλά και ουσίας».

Ο ίδιος σημειώνει πως «η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων του έχει εμβολιαστεί», ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «θα αναγκαστούν να δίνουν χρήματα για να κάνουν τα τεστ, άρα έμμεσα θα εμβολιαστούν».

Από τη μεριά του ο Νεκτάριος Νικολόπουλος τονίζει πως «θα προτιμούσα να μην μπούμε στη διαδικασία διαχωρισμού των πελατών σε εμβολιασμένους ή μη. Ωστόσο αυτό φαίνεται πως είναι μονόδρομος. Σε κάθε περίπτωση τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν και το θετικό είναι πως μας δίνεται χρόνος να προετοιμαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα έχουν ισχύ έως τις 31 Μαρτίου και αναμένεται να οδηγήσουν αρκετούς που είχαν αμφιβολίες στο να εμβολιαστούν, ενώ οι επιχειρηματίες της αγοράς εμφανίζονται έτοιμοι να τα εφαρμόσουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια