ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ποιοι βάζουν τις φωτιές;


Επειδή όπως πάει το πράγμα στο τέλος θα πιστέψουμε πώς ό,τι καίγεται στην Ελλάδα οφείλεται αποκλειστικά στην κλιματική αλλαγή, χωρίς προφανώς αυτό να σημαίνει ότι οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες δεν έχουν βάλει το χεράκι τους, ας μας προβληματίσει ότι μαζί με τις περιοχές που έχουν παραδοθεί στις φλόγες «καίγεται» και το διαδίκτυο.

Η Βαρυμπόμπη έδωσε το έναυσμα ώστε τα παντός καιρού τρολς να βάλουν φωτιά με εμπρηστικές αναρτήσεις που κατά κύριο λόγο είχαν στόχο τον Πρωθυπουργό. Σχεδόν ταυτόχρονα με τα τρολς επανεμφανίστηκαν διάφοροι «αγανακτισμένοι» οι οποίοι αξιοποιώντας τις ζωντανές μεταδόσεις των καναλιών, κυρίως όμως την αντιεπαγγελματική στάση ορισμένων ρεπόρτερς που αντί να μεταδίδουν υποδύονταν τους πυρόπληκτους, έβγαλαν ό,τι «καμένο» είχαν μέσα τους.

Το σωστό είναι, θα πει κάποιος, πολιτικά και κοινωνικά ορθώς σκεπτόμενος, είναι να σβήσουμε τις φωτιές και μετά να ασχοληθούμε με τους λόγω και έργω «εμπρηστές». Εδώ η απάντηση είναι… Μηλιώκας. Γιατί εδώ δεν είναι Εσπερία, αλλά μια χώρα όπου το 1/3 της κοινωνίας και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι θεωρούν ότι τα 2/3 πρέπει να καούν μαζί με την Εκάλη για να πέσει η κυβέρνηση.

Η ψυχοδιανοητική τους κατάσταση αποτυπώνεται στις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, στις δηλώσεις των πολιτικών που υποθάλπουν εμμέσως πλην σαφώς την πυρίκαυστο διανοητική τους κατάσταση, όπως και στην οφθαλμοφανή πλέον προσπάθεια διασάλευσης της κοινωνικής ηρεμίας που αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή την κανονικότητα.

Το είδαμε με τον κορωνοϊό, το βλέπουμε με τις φωτιές, δεν χρειάζεται να το κρύβουμε προκειμένου να επιτευχθεί ο ελάχιστος βαθμός συναίνεσης. Οι επιδημία και οι φωτιές αποτελούν για όλους αυτούς την ευκαιρία να προκαλέσουν κατ’ αρχήν πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης, και εν συνεχεία με ολίγη από Τουρκία και «εθνικό θέμα» να βάλουν μπροστά το εργάκι της «εθνικής ενότητας».

Δεν ξέρω αν και πόση γνώση έχουν οι φύλακες, αλλά διαβλέπω απόγνωση και σπασμωδικές κινήσεις. Βέβαια γι αυτούς θα ήταν ευχής έργον εκτός από τις υλικές καταστροφές να υπάρχουν και νεκροί. Δεν τους βγήκε. Αντιθέτως γίνονται συλλήψεις και πολλοί από εκείνους που βυσσοδομούν θα πρέπει να εξηγήσουν την ταύτιση μαζί τους.

Είναι σαν να τους βλέπει και να τους ακούει κανείς να λένε…

«Ψιτ μικρέ, όταν θα έρχεσαι πιάσε μαζί με τα στουπιά και μια κλιματική αλλαγή γιατί απόψε λέω να μην κοιμηθούμε…».

Easy Writer

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια