ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αλέξης Τσίπρας, από την γάτα των Ιμαλαΐων στην γάτα του Σρέντιγκερ


Η γάτα του Σρέντινγκερ είναι ένα νοητικό πείραμα και έχει σχέση με την Κβαντομηχανική. Το σενάριο, λοιπόν, παρουσιάζει μια γάτα, η οποία μπορεί να είναι ταυτόχρονα ζωντανή και νεκρή, με την κατάστασή της να συνδέεται με προηγούμενο τυχαίο γεγονός. Αυτό το πείραμα πρέπει να έχει διδαχτεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολυτεχνείο και να έχει χαραχτεί βαθιά στην μνήμη του. Κι έτσι είναι ταυτόχρονα υπέρ και εναντίον των εμβολίων!

Όπως ήταν ταυτόχρονα εναντίον και υπέρ των μνημονίων. Γι αυτό λέμε ότι το πείραμα αυτό πρέπει να τον έχει σημαδέψει. Επειδή τον χαρακτηρίζει σε όλες του τις αποφάσεις. Υπέρ ή εναντίον των εμβολίων; Ναι, είναι λέει υπέρ των εμβολίων. Αλλά την ίδια ώρα δεν αποδοκιμάζει ανοικτά την στάση του Πολάκη. Και ταυτόχρονα στηρίζει εμμέσως πλην σαφώς τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που είναι εναντίον της «υποχρεωτικότητας» των εμβολίων. Η αμφισβήτηση της υποχρέωσης των υγειονομικών να εμβολιαστούν, όμως, ισοδυναμεί με την άρνηση στο εμβόλιο. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο και ενδεχομένως καταστρεπτικό.

Έχει μία ξεκάθαρη απάντηση για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα, αυτό που βλέπουμε είναι η στάση που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήταν και με τον αστυνόμο και με τον χωροφύλακα. Και με το αντιμνημόνιο και με το μνημόνιο στην συνέχεια. Και τώρα! Και με τα εμβόλια και με τους αρνητές και τους αμφισβητίες.

Η γάτα του Σρέντιγκερ ήταν ταυτόχρονα ζωντανή και νεκρή. Το ίδιο συμβαίνει και με το κόμμα του κ. Τσίπρα. Είναι ταυτόχρονα και ζωντανό και νεκρό. Συντηρείται από την αδυναμία άλλων δυνάμεων να συγκροτήσουν κάτι σοβαρό στον χώρο της Κεντροαριστεράς και πεθαίνει καθημερινά από τις ασκήσεις λαϊκισμού που χαρακτηρίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι ίσως δεν πρόκειται για αδυναμία, αλλά αυτό τελικά είναι που μπορούν. Δεν μπορούν να δείξουν κάτι άλλο.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια