ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΕΛΣΤΑΤ: Εκτίναξη 71% στις ενάρξεις νέων εταιρειών - Αλλάζει το οικονομικό κλίμα

Νικόλας Ταμπακόπουλος


Eurokinissi

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας, δείχνοντας ότι η χώρα μας γυρίζει σελίδα μετά την πανδημική κρίση και οδηγείται σε σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη. Μετά την ΤτΕ ήρθε η σειρά της ΕΛΣΤΑΤ να επιβεβαιώσει την αλλαγή του οικονομικού κλίματος, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση 71% στις ενάρξεις νέων επιχειρήσεων και μόλις…τέσσερις πτωχεύσεις το β' τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα οι ενάρξεις νέων επιχειρήσεων για το σύνολο της οικονομίας ανήλθαν σε 26.370, όταν το 2020 ήταν μόλις 15.419. Το πρώτο τρίμηνο του έτους αυτές ανήλθαν 26.441, δηλαδή 0,3% υψηλότερες.Πρωταθλήτρια στις ενάρξεις νέων εταιριών αναδεικνύεται η Αττική με 9.351 νέες εταιρείες, ακολουθεί η Βόρεια Ελλάδα με 7.474 νέες εταιρείες, έπεται η Κεντρική Ελλάδα με 6.281 νέες εγγραφές και τέλος τα νησιά του Αιγαίου με πάνω από 3.200 νέες εγγραφές.Σε ό,τι αφορά στους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο συνολικό τζίρο, τη μεγαλύτερη αύξηση το β’τρίμηνο του έτους, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, σημειώθηκε στον τομέα «Μεταφορά και Αποθήκευση», με αύξηση 95,8%. Έπεται ο τομέας «Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» με άλμα 87,5%, ενώ τη μικρότερη αύξηση κατέγραψε ο κλάδος εστίασης - καταλυμάτων.Οι νέοι επιχειρηματίες προτίμησαν την ίδρυση ατομικών εταιρειών, καθώς υπήρξαν 5.492 εγγραφές σε σύνολο 18.796. Ακολουθούν οι προσωπικές επιχειρήσεις με 674 εγγραφές στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», έπονται οι κεφαλαιουχικές εταιρείες «διαχείρισης ακίνητης περιουσίας» με 74 εγγραφές και τέλος οι λοιπές νομικές μορφές.

Τα νέα αυτά στοιχεία έρχονται λίγο καιρό μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για την πορεία των τουριστικών εσόδων, ενώ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις αναλυτών οίκων αξιολόγησης, που κάνουν λόγο για εκρηκτική ανάκαμψη φέτος και σε ορίζοντα τριετίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια