ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πολάκη, θα σε βάλουν τσιπάκι 5G! Υποχρεωτικός εμβολιασμός ιδιωτών γιατρών, φαρμακοποιών και οδοντιάτρων

Πώς θα ελέγχονται, τι ισχύει για το πρόστιμο


Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μετά την σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε αυτή την κατηγορία επαγγελματιών υγείας.


Το επιπλέον περιθώριο, σε σχέση με τους υγειονομικούς στο ΕΣΥ, κρίνεται απαραίτητο καθώς θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για την κατάθεση ενστάσεων για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως έγινε και με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο.


Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς
Πώς θα γίνεται ο έλεγχος σε ιδιώτες γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς
Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του Μητρώου Εμβολίων και με την χρήση μια νέας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί για την διασταύρωση των στοιχείων. Ακόμα δεν έχει οριστεί το ύψος του προστίμου που θα επιβληθεί σε όσους μετά τις 13 Σεπτεμβρίου παραμένουν ανεμβολίαστοι.


Από την πλευρά της κυβέρνησης δηλώνουν έτοιμοι για την κάλυψη των κενών που μπορεί να δημιουργηθούν στο ΕΣΥ από όσους, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, δεν εμβολιαστούν και κατά συνέπεια τεθούν σε αναστολή εργασίας. Ο τελικός αριθμός, αλλά και, οι ειδικότητες στις οποίες υπηρετούν θα καθορίσουν και τον τρόπο που θα καλυφθούν τα κενά. Με βάση τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν καταρτιστεί αυτό θα γίνει με τρεις τρόπους. Πρώτον την αναδιάταξη προσωπικού, όπου αυτό είναι εφικτό, δεύτερον την ανάθεση σε ιδιωτικούς φορείς των υπηρεσιών που μπορούν να καλυφθούν με outsourcing και τρίτον με την πρόσληψη προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια