ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΕΛ.ΑΣ.: Έγιναν 30 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το τελευταίο 24ωρο


Τριάντα καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την Επικράτεια, διαχειρίστηκαν το τελευταίο 24ωρο οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ έγιναν 14 συλλήψεις.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των καταγγελιών "αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 14 άτομα για, μεταξύ άλλων, παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας".


"Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006. Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια