ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου: 14 νέοι και ένα παιδί νοσηλεύονται στις ΜΕΘ


Την ιδιαίτερη ανησυχία του για το γεγονός ότι πλέον βρίσκονται στις ΜΕΘ και άτομα νεαρής ηλικίας, εξέφρασε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι συνολικά, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 14 νέοι και ένα παιδί, ενώ την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν 3 θάνατοι στις ηλικίες των 18-39 ετών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής πνευμονολογίας αναφέρθηκε στη σταδιακή αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, επισημαίνοντας πως μερικοί από αυτού είναι νεαρής ηλικίας.

«Το πιο ανησυχητικό για μένα είναι αν πάρετε την ηλικιακή κατανομή των διασωληνωμένων. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών και 9 καινούργιες διασωληνώσεις. Συνολικά, έχουμε 14 νέους και 1 παιδί που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο για την πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε πως τώρα δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο, ωστόσο αν συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό ο αριθμός των διασωληνωμένων τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν. «Η απώλεια ενός νέος ανθρώπου από κάτι που μπορεί να το είχε αποφύγει με ένα τσίμπημα, είναι δυσβάσταχτη», ανέφερε.

Για την πορεία προς την ανοσία της αγέλης, δήλωσε πως δεδομένου ότι βρισκόμαστε κοντά στο 60% ανοσίας στη χώρα μας, μας χωρίζει ένα 25% για να φτάσουμε στο 85% το οποίο θα σημάνει και την λήξη της πανδημίας., όπως τόνισε.

Ωστόσο ο καθηγητής ανέφερε πως υπάρχει ένας οδυνηρό σενάριο να φτάσουμε εκεί: «Ενδέχεται να θρηνήσουμε πολλά θύματα και να γεμίσουν οι ΜΕΘ με ασθενείς, για να καλυφθεί αυτή η διαφορά του 25%». Φυσικά, το καλό σενάριο αφορά την αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού, κατέληξε, μεταξύ άλλων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια