ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μετάλλαξη Δέλτα - ΕΜΑ: Απαραίτητες οι δύο δόσεις εμβολίου

AP Images

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τα τέλη Αυγούστου, και ότι οι δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι απαραίτητες για την προστασία από την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature στις 8 Ιουλίου 2021 και μελετά την ευαισθησία της μετάλλαξης Δέλτα έναντι των αντισωμάτων, καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι μια δόση εμβολίου, είτε Pfizer είτε AstraZeneca, δεν προσφέρει επαρκή προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.
Το παράδειγμα του Ισραήλ

Εντωμεταξύ, η επικράτηση της νέας παραλλαγής οδήγησε σε «αφύπνιση» της εμβολιαστικής καμπύλης σε πολλά κράτη παγκοσμίως, μετά τις τάσεις επιπέδωσης που είχαν καταγραφεί στα τέλη της άνοιξης, ανέφερε σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Στο δημοσίευμα, αναδεικνύει το παράδειγμα του Ισραήλ. Το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα σταθεροποιήθηκε τον Απρίλιο, καθώς τα νέα κρούσματα μειώνονταν επί έναν μήνα.

Ωστόσο, όταν η άφιξη της μετάλλαξης Δέλτα έφερε άνοδο των κρουσμάτων τον Ιούνιο, η κυβέρνηση της χώρας παρενέβη μέσω νέας εκστρατείας, καλώντας τους εφήβους να εμβολιαστούν και τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Όπως προκύπτει, τα δημόσια μηνύματα για τη σημασία του εμβολιασμού των εφήβων και την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα έφεραν νέα δυναμική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια