ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τουρισμός: «Σύννεφα» και από Γερμανία, Ισραήλ

Νικόλας Ταμπακόπουλος


Shutterstock

Αυξάνονται τα «σύννεφα» πάνω από την βαριά βιομηχανία της χώρας, καθώς η μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα, η Γερμανία, έβαλε τη χώρα μας ανάμεσα σε αυτές που εμφανίζουν υψηλό ρίσκο ως προς την εξέλιξη της πανδημίας. Την ίδια στιγμή και η αγορά του Ισραήλ υπάρχει περίπτωση να «κλειδώσει» καθώς εξετάζεται η μεταφορά της χώρας μας στη λίστα με τους προορισμούς που απαιτείται καραντίνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί τουρίστες που επιστρέφουν από τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, ειδάλλως θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα. Δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου κάνουν λόγο πως η ένταξη της χώρα μας στη λίστα των χωρών από τις οποίες απαιτείται καραντίνα επτά ημερών είναι θέμα ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ισραηλινή αγορά είναι πολλά υποσχόμενη, ενώ σημειώνεται πως κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται περίπου 200-250 απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ στη χώρα μας, ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση έκλεισε πριν καιρό τουριστική συμφωνία με την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα οι Ισραηλινοί που επέστρεφαν από τη χώρα μας έπρεπε να είναι σε απομόνωση μόλις 24 ωρών.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες από το Ισραήλ, τότε η Ελλάδα εκτός από τη μεγαλύτερη αγορά της (τη Γερμανία), «χάνει» και μια ακόμη σημαντική τουριστική αγορά. Όπως φαίνεται η αύξηση των κρουσμάτων στα νησιά οδηγούν αρκετές χώρες στην αναθεώρηση των πολιτικών τους ως προς την Ελλάδα, ενώ το mini lockdown στη Μύκονο κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, με την ανευθυνότητα ορισμένων να δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Μάλιστα όπως έγραψε το Liberal, αρκετοί τουρίστες προχωρούν σε μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων για το νησί των Ανέμων, ενώ άλλοι που βρίσκονται ήδη στο νησί φεύγουν για άλλες χώρες.

Μόνη νότα αισιοδοξίας αποτελεί η αγορά της Βρετανίας, όπου οι κρατήσεις «τσιμπάνε»…λίγο, ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως σημειώνουν τουριστικοί παράγοντες στο Liberal οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, η τάση του φετινού καλοκαιριού είναι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και τα σενάρια για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν γράφονται και ξαναγράφονται σε καθημερινή βάση, με «άγνωστο Χ»…την πανδημία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια