ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αφού σε ζορίζει, τι το κάνεις Αλέξη;

Αγγελική Κώττη


Eurokinissi

Από την πενταήμερη εκδρομή στη Ρόδο, αξέχαστο του έμεινε ότι, όπως είπε χθες με τον συμμαθητή του, «έφευγαν καρέκλες στην πισίνα». Ηταν πρόεδρος του 15μελούς στο πολυκλαδικό λύκειο, μεγάλωσε, έγινε πρόεδρος κόμματος και πρωθυπουργός, ότι δερνόντουσαν με τα άλλα σχολεία θυμάται ο Αλέξης Τσίπρας. Για φαντάσου!

Από την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης, μια βραδιά που ήθελε να κάνει γκλάμορους παρουσίαση του κυβερνητικού του προγράμματος, δεν θυμάται τίποτα. Μπήκε, ανέβηκε στην ταράτσα του εστιατορίου, μίλησε με φόντο τον Παρθενώνα (γι’ αυτό είχε οργανωθεί η βραδιά) και απήλθε. Ήταν πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει φωτογραφία του μπροστά σε κάποιο έκθεμα. Παρεκτός και αν είχαν κάτι μαζί του οι φωτογράφοι και δεν τον παρέδωσαν στην επικαιρότητα.

Από την αρχαία Ολυμπία, στην οποία ξεναγήθηκε με κλιμάκιο του κόμματός του, δήλωσε ότι ανησυχεί για τον επαρχιακό δρόμο Πάτρας- Πύργου. Το μουσείο και τον χώρο, σαν να μη τα είδε. Αλλά εδώ έχει φωτογραφίες τουλάχιστον. Πήγε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και έκανε αντιπολίτευση με πατέντα.

Από την Ακρόπολη των Αθηνών, έχει πολλές φωτογραφίες. Πλην, από μία και μόνη μέρα. Εκείνη κατά την οποία ανέβηκε αποφασισμένος να καταγγείλει το «τσιμέντωμα». Μηχανικός ο ίδιος, δεν τήρησε ούτε τη δεοντολογία να μιλήσει με τον συνάδελφό του αρχιτέκτονα επικεφαλής των έργων. Το χειρότερο: δεν κατάλαβε ότι όλα έγιναν επάνω ακριβώς στις προγενέστερες διαστρώσεις διαδρόμων, του αείμνηστου Ιωάννη Τραυλού. Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πάλι. Πιθανώς χωρίς προγενέστερη γνώση του χώρου. Και λοιπόν;

Από το μετρό Θεσσαλονίκης, έχει φωτογραφίες ως πρωθυπουργός στις ράγες και στους σταθμούς με τους περίφημους μουσαμάδες που παρίσταναν εισόδους και εκδοτήρια. Ενδεχομένως και να πέρασε από τον σταθμό Βενιζέλου, όπου βρίσκονται οι αρχαιότητες που έχουν γίνει αιχμή του αντιπολιτευτικού του δόρατος. Μπορεί και όχι, διότι τη μέρα που ανέβηκε στην Ακρόπολη ως αντιπολίτευση, δεν ήξερε τι είχε βρεθεί στη Βενιζέλου και μίλησε για… γλυπτά. Ενώ πρόκειται για κατάλοιπα δρόμων και κτιρίων.

Ύστερα από όλα αυτά, πώς να σκεφτεί χθες να πάει στην Δήλο, το υπέροχο νησί το γεμάτο αρχαιότητες, που βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση με το καραβάκι από τη Μύκονο; Για αντιπολίτευση πήγε, δεν είχε χρόνο να χάσει (λες και η επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο είναι χαμένος χρόνος…). «Ίδιος έμεινες» είπε σε παλιό συμμαθητή του, προσθέτοντας μια λέξη του συρμού.

Ίδιοι μένουμε όλοι κύριε Αλέξη Τσίπρα. Όσα φροντιστήρια και να μας κάνουν, άμα δεν το έχεις, δεν το έχεις. Ούτε σαν κυβέρνηση, ούτε σαν αντιπολίτευση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια