ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Βροχή» ακυρώσεων στη Μύκονο - Επιλέγουν άλλα νησιά οι τουρίστες

Νικόλας Ταμπακόπουλος


Shutterstock

Στην ακύρωση κρατήσεων προχωρούν τουρίστες που είχαν επιλέξει να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί των Ανέμων, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ στο νησί και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή αρκετοί επιλέγουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους σε άλλα νησιά.

Όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Μύκονο Ηρακλής Ζησιμόπουλος οι ακυρώσεις προέρχονται κυρίως από Ιταλούς, Βρετανούς και Αμερικάνους, ενώ σημειώνει πως αρκετοί τουρίστες επιλέγουν να φύγουν από το νησί και να συνεχίσουν τις διακοπές τους, είτε σε άλλα νησιά του Αιγαίου, είτε σε άλλες χώρες. Οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς κάνον λόγο για «ακυρώσεις» σε επίπεδα 15-20%, ωστόσο όπως επισημαίνουν είναι νωρίς ακόμη να αποτιμηθεί η ζημιά που έχει υποστεί η τουριστική αγορά του νησιού.

Από τη μεριά του ο ξενοδόχος Δημήτρης Βαρβαρήγος επισημαίνει πως ναι μεν υπάρχουν ακυρώσεις, ωστόσο είναι νωρίς για να γίνει λόγος για μαζική φυγή τουριστών. Στην παρούσα φάση οι περισσότεροι τουρίστες στο νησία προέρχονται από τη Ρωσία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ , την Αγγλία και την Ιταλία, ενώ ο ίδιος υπογραμμίζει πως το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει δεχθεί το νησί είναι από την απαγόρευση της μουσικής, καθώς πλήττει ευθέως τη διασκέδαση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες γίνονται ακυρώσεις και σε πάρτι που είχαν προγραμματιστεί σε βίλες και σκάφη, με την εικόνα που επικρατεί στα σοκάκια του νησιού να παραπέμπει σε… «νεκροταφείο», καθώς οι τουρίστες δεν κυκλοφορούν και τα καταστήματα βλέπουν άδεια τα τραπεζοκαθίσματα. Ορισμένοι βέβαια ανεύθυνοι συνεχίζουν ακάθεκτοι στη διοργάνωση κορονοπάρτι σε ιστιοπλοϊκά ή σκάφη.

Από τη μεριά τους οι ξενοδόχοι στην προσπάθειά τους να αποφύγουν ακυρώσεις κρατήσεων, καθησυχάζουν τους τουρίστες πως τα μέτρα έχουν προσωρινό χαρακτήρα έως τις 26 Ιουλίου, με τους περισσότερους όμως να μην πείθονται.

Όπως φαίνεται και η φετινή τουριστική σεζόν θα «χορέψει» στους ρυθμούς της πανδημικής κρίσης, με το μοντέλο Μυκόνου, να μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να επιβληθεί και σε άλλες περιοχές, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια