ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Παραδόθηκε στις αρχές ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Τραμπ. Έρχονται τα δύσκολα για τον Τραμπ

Έρχονται τα δύσκολα για τον Τραμπ

Ο Άλεν Γουάισελμπεργκ, οικονομικός διευθυντής του Trump Organization, του ομίλου του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραδόθηκε στις αρχές μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα που θεωρούσαν ζήτημα ωρών την απαγγελία κατηγοριών από την εισαγγελία του Μανχάταν για ανταμοιβές σε είδος που του χορηγήθηκαν και φέρεται ότι δεν δηλώθηκαν στις φορολογικές αρχές.

Η έρευνα του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Σάιρους Βανς, ξεκίνησε με την αποκάλυψη ότι ο νομικός σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Κόεν, είχε εξαγοράσει τη σιωπή δύο γυναικών με τις οποίες ο Τραμπ διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις, ενώ έχει επεκταθεί σε διάφορες πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν επιδιώκει κυρίως να εξακριβώσει εάν ο όμιλος παρουσίασε παραφουσκωμένα στοιχεία για την αξία πόρων στην ιδιοκτησία του ώστε να λάβει υψηλότερα δάνεια και υποτιμημένα στοιχεία στις φορολογικές του δηλώσεις ώστε να μειώνει τους φόρους που αναλογούσαν.

Τον Φεβρουάριο, το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε το δρόμο για τον Βανς, προκειμένου να κλητεύσει τη λογιστική εταιρεία του Τραμπ για να πάρει φορολογικές δηλώσεις οκτώ χρόνων και άλλα συναφή έγγραφη για τον πρώην πρόεδρο, το Ίδρυμά του και άλλες δραστηριότητές του.

Μια ενδεχόμενη συνεργασία του στελέχους του ομίλου Τραμπ με τις αρχές θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο εκτεταμένη υπόθεση εναντίον της εταιρείας και να αυξήσει την προοπτική μιας ιστορικής ποινικής δίωξης ενός πρώην προέδρου, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Γουάισελμπεργκ ο οποίος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην αυτοκρατορία ακινήτων της οικογένειας Τραμπ, έχει μοναδική εικόνα των οικονομικών συναλλαγών του ομίλου. Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ το 2017, ο Γουάισελμπεργκ τέθηκε υπεύθυνος για τη διαχείριση του Trump Organization μαζί με τους δύο γιους του πρώην προέδρου, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ.

«Κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν το κίνημα MAGA» (Make America Great Again) δήλωσε ο τέως πρόεδρος, επαναφέροντας το σλόγκαν που τον βοήθησε να εκλεγεί στον Λευκό Οίκο το 2016.

liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια