ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αύριο η απόφαση για την αύξηση στον κατώτατο μισθό - Πώς θα διαμορφωθεί

Shutterstock

Την αύξηση του κατώτατου μισθού δρομολογεί άμεσα η κυβέρνηση, καθώς όπως αποκάλυψε ο Κωστής Χατζηδάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, θα ληφθεί η σχετική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση θα είναι της τάξης του 2%, κάτι που σημαίνει ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα σε 663 ευρώ.

«Με βάση όσα προβλέπει ο νόμος, οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν. Και οι μικρομεσαίοι, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΒΕ, τάσσονται υπέρ του «παγώματος» του μισθού επειδή έχει μεσολαβήσει μια ύφεση 8,2% πέρυσι. Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ μιας αύξησης από τα 650 ευρώ στα 751 ευρώ για λόγους στήριξης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα, βλέπει και τι έχει μεσολαβήσει και την προοπτική της οικονομίας και θα κινηθεί με έναν τρόπο συνετό και δίκαιο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός απονομής τους, καθώς το καλοκαίρι του 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, έβγαιναν 10.000-11.000 συντάξεις τον μήνα και τώρα έχουν φτάσει στις 20.000.

«Στόχος είναι σε 3-4 μήνες από τώρα να πάμε στις 30.000 συντάξεις και σε αυτό θα μας βοηθήσει ένα κέντρο του ΕΦΚΑ, που ολοκληρώνεται τώρα, για τη διαδοχική ασφάλιση», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Επιπροσθέτως ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει να λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα είναι σε 24ωρη βάση και θα στελεχώνεται από εκπαιδευμένους υπαλλήλους που θα δίνουν άμεσες απαντήσεις.

«Για πιο εξειδικευμένες απαντήσεις θα λειτουργούν υποστηρικτικά γραφεία στους οργανισμούς του υπουργείου», πρόσθεσε. «Πάντως, σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί τον Σεπτέμβριο«, κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια