ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Επιτέλους! Δίωξη σε γιατρό που παρακινούσε πολίτες να μην εμβολιαστούνΤην επιβολή κυρώσεων σε ιατρό, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, αποφάσισε ο Πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, στα πλαίσια πειθαρχικής δίωξης, για παρακίνηση των πολιτών να μην εμβολιαστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γυναικολόγο – μαιευτήρα η οποία έκανε συνεχείς δημόσιες δηλώσεις εναντίον των εμβολίων για την covid-19.

Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής

Ειδικότερα, σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000,00 ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005). Συγκεκριμένα, αφορά τα άρθρα 17 παρ. 9 και 10, καθώς και το άρθρο 319 παρ. 1δ του Ν. 4512/2018, για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας με μη τεκμηριωμένες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό, που κλόνισαν την πίστη των πολιτών προς το ιατρικό λειτούργημα.Ο πρόεδρος του ΙΣΛ κ. Κ. Γιαννακόπουλος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης, ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, διαβεβαιώνει εμπράκτως πλέον τους συμπολίτες μας ότι δεν ανέχεται αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από ιατρούς, μέλη του Συλλόγου, τα οποία θα διώκονται πειθαρχικώς. Επισημαίνει ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια ορίζει ότι:
«Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης», και
«Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας….».


https://virus.com.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια