ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τους ενοχλεί η νομιμότητα και το δηλώνουν: Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Φτάνει πια με τη νομιμότητα και τον σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ

Eurokinissi

«Φτάνει πια με τη νομιμότητα» αλλά και την «προσήλωση στις αποφάσεις του ΣτΕ» δηλώνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο το ζήτημα σχετικά με τον τρόπο που η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη και μάλιστα το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης εμφανίζεται σε εκδήλωση για το Μετρό της Θεσσαλονίκης να αποτυπώνει τη θέση ενδεχομένως και του κόμματός του αναφορικά με την νομιμότητα και τις αποφάσεις του ΣτΕ τονίζοντας: «Φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα. Δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ».

«Χρησιμοποιήσαμε και τα νομικά μέσα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας στο σημείο αυτό, προκειμένου να... επιβεβαιώσει όσα υποστηρίζει, ότι το ΣτΕ «έβγαλε συνταγματικά τα μνημόνια», παραγνωρίζοντας ενδεχομένως το γεγονός ότι ένα εξ αυτών, το τρίτο και πλέον αχρείαστο, ήταν το μνημόνιο που ο Αλέξης ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του έφεραν στη χώρα.

Προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω μάλιστα φέρνοντας ως παράδειγμα απόφαση του ΣτΕ, η οποία σύμφωνα με τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη «απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να έχουν γνώμη για το ποιός θα διευθύνει το σχολείο τους».

«Υπάρχουν αποφάσεις και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας» ανέφερε το μέλος του Κοινοβουλίου δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι ενδεχομένως αποδεκτές είναι μόνο αυτές που εξυπηρετούν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται τη στιγμή που το κόμμα του εμφανίζεται να εμμένει στη λογική των αρμών της εξουσίας και των θεσμών που δεν κατάφερε να ελέγξει αλλά και σε μια περίοδο κατά την οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ελέγχεται για καταγγελίες που αφορούν παραδοσιακά κυκλώματα και παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας του βασικού πυλώνα της δημοκρατίας.

Επίσης τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι η λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού έσυρε και διέσυρε ένα πρόσωπο, τον Σταύρο Παπασταύρου, μόνο και μόνο διότι υπήρξε συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και φίλος της συζύγου του νυν πρωθυπουργού, της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη εμπλέκοντάς τον σε έναν δικαστικό κυκεώνα για μια ολόκληρη εξαετία...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια