ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Συμμαχία αντιεμβολιαστών… θρησκόληπτοι, αντισημίτες, “εθνικιστές” παρέα


Από πολλούς χαρακτηρίστηκαν ως η καλύτερη καμπάνια υπέρ του εμβολίου τα αποκαλυπτικά για το προφίλ των διαδηλωτών, πρόσφατα συλλαλητήρια κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Όμως με το τρολάρισμα των θρησκόληπτων, των δεισιδαιμόνων του 666, των ακροδεξιών εξτρεμιστών δεν απομειώνεται το ετερόκλητο αντιεμβολιαστικό ρεύμα που σκοτώνει. Το μίσος το οποίο γεννούν οι εμμονικές ταυτότητες κατατείνει πρώτα στους ψηφιακούς χώρους και μετά δυναμικά στον πραγματικό κόσμο.

Διασπορείς των ψευδών ειδήσεων και αλγόριθμοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούν παράξενες υβριδικές συμμαχίες και συνασπισμούς, διασταυρώσεις συνωμοτικών ομάδων, που παρασύρουν και τους περιφερειακούς φιλύποπτους, διστακτικούς, φοβικούς, ατρόμητους, λουφαδόρους, αδιάφορους, χρεωμένους επιχειρηματίες της ψυχαγωγίας και της εστίασης. Οι συνωμοσιολόγοι συνασπίζονται με τους υπερεθνικιστές, οι αντισημίτες με τους πρωτογονιστές, οι ταλιμπάν του δικαιωματισμού με εκείνους του υγιεινισμού, οι λουδίτες με τους παλαιοημερολογίτες, οι νεοαγανακτισμένοι με τους αρνητές, οι ταυτοτιστές με τους ψευδοαρνητές (έχουν εμβολιαστεί), που παροτρύνουν σε μη εμβολιασμό για να προκαλέσουν πολιτική κρίση.

Όπως ο αντιεμβολιαστής γιατρός του 19ου αι. Αλεξάντερ Ρος, που αν και ο ίδιος είχε κρυφά εμβολιαστεί κατά της ευλογιάς, έσπερνε με φυλλάδια τον φόβο, για τη δόξα και το χρήμα. Κι αν, εδώ, παρομοιάζουν τα υποχρεωτικά self test με βιασμό και την κυβέρνηση με χούντα, στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, παρομοιάζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με το Ολοκαύτωμα, τη μάσκα με το αστέρι του Δαβίδ που υποχρέωναν οι ναζί να φορούν οι Εβραίοι, τους εμβολιασμένους με ινδικά χοιρίδια και την εμπροσθοφυλακή της προσπάθειας για εμβολιασμό με τους μελανοχίτωνες του σήμερα.

Όπως συμβαίνει πάντα με τους αρνητές, τα επιχειρήματά τους αποδυναμώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Όμως κατά την τρέχουσα πανδημία ο χρόνος είναι ακριβώς εκείνο που δεν έχουμε. Τα εμβόλια mRNA, αυτή η προηγμένη τεχνολογία που θα αλλάξει το τοπίο των ασθενειών όπως το γνωρίζουμε καθώς ήδη παρασκευάστηκε εμβόλιο κατά της ελονοσίας και αναμένονται εκείνα κατά του καρκίνου, των καρδιοαγγειακών, της φυματίωσης, αποκάλυψαν για εμάς περισσότερα από όσα η πανδημία: την αλλόκοτη ενότητα που είναι το φαινόμενο άνθρωπος, τις οδύνες που στηρίζονται σε ένα τίποτα της λογικής, τη βάναυση αμφισημία της εποχής, με τα ταυτόχρονα άλματα προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Στο τέλος κερδίζει η ζωή, όμως με τρομακτικές απώλειες.

ΤΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια