ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ουγγαρία προς Ολλανδία: “Εμείς θέλουμε τα παιδιά να τα διαπαιδαγωγούν οι γονείς τους”Ο Όρμπαν επιτίθεται στην “αποικιοκρατική” Ολλανδία: “Εμείς θέλουμε τα παιδιά να τα διαπαιδαγωγούν οι γονείς τους”


Όρμπαν: Η ολλανδική κριτική για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ έχει «αποικιακές ρίζες»

Το αποικιακό παρελθόν της Ολλανδίας κατηγόρησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, σχετικά με την κριτική των Ολλανδών στην Ουγγαρία για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Οι ηγέτες της ΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα άσκησαν σφοδρή κριτική στον κ. Όρμπαν για τον νέο νόμο που απαγορεύει στα ουγγρικά σχολεία να χρησιμοποιούν υλικά που θεωρούνται ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία, με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε να του λέει να σεβαστεί τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ή να αποχωρήσει από το μπλοκ.

«Αυτή είναι μια αποικιακή προσέγγιση», δήλωσε ο κ. Ορμπάν στο δημόσιο ραδιόφωνο την Παρασκευή. «Απλώς δεν σκέφτονται τι μπορούν και δεν μπορούν να πουν για ένα άλλο έθνος και τους νόμους μιας άλλης χώρας».

Ο Βίκτορ Όρμπαν, έχει γίνει όλο και πιο ριζοσπαστικός στην κοινωνική πολιτική σε έναν αυτοαποκαλούμενο αγώνα για να προστατεύσει αυτό που χαρακτηρίζει ως «παραδοσιακές χριστιανικές αξίες της Ουγγαρίας από τον δυτικό φιλελευθερισμό». Η Ουγγαρία έχει εκλογές στο 2022.

Η κυβέρνησή του λέει ότι ο νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα, δεν στοχεύει στους ομοφυλόφιλους αλλά αφορά την προστασία των παιδιών, των οποίων οι γονείς πρέπει να διαδραματίσουν τον κύριο ρόλο στην εκπαίδευση τους για τη σεξουαλικότητα.

Η ΕΕ πιέζει τον κ. Ορμπάν να καταργήσει τον νόμο – μέρος ενός κύματος περιοριστικής νομοθεσίας που απευθύνεται επίσης στα μέσα ενημέρωσης, στα δικαστήρια και στους μετανάστες – και 17 από τους 27 ηγέτες της ΕΕ υπέγραψαν επιστολή επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για προστασία των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια