ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χρυσόστομος Μεσσηνίας: Εμβολιαστείτε - Κλείστε τα αυτιά σας σε ανόητες δεισιδαιμονίες!

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Shutterstock

Ο εμβολιασμός είναι έκφραση ανθρωπιάς, πράξη υψηλής ηθικής επιταγής και στάση ευθύνης έναντι των συνανθρώπων μας και της ανθρώπινης κοινωνίας.

Με τον εμβολιασμό δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους οικείους μας και τους διπλανούς μας. Αυτό σηματοδοτεί και το περιεχόμενο του χριστιανικού ανθρωπισμού μας. Αυτό μας καταξιώνει ως πραγματικούς και αληθινούς ανθρώπους. Αυτό μας οδηγεί στη σωτηρία, αφού, σύμφωνα με τον ευαγγελικό λόγο, η έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον, όπως είναι και η πράξη του εμβολιασμού, αποτελούν ένα από τα κριτήρια της κρίσης μας ως Χριστιανών (Ματθ. 22, 39).

Η έκφραση λοιπόν έμπρακτης αγάπης προς τον πλησίον και με τον εμβολιασμό μας κατά του Covid-19 είναι που καθιστά και αυτόν τον εμβολιασμό υποχρεωτικόν και επιβεβλημένον.

Η αποφυγή του εμβολιασμού είναι ανεύθυνη στάση απέ­ναντι στην ανθρώπινη ζωή που αμαυρώνει την ίδια την υπόστασή μας ως ανθρώπων, γιατί ο πραγματικός άνθρωπος δεν μπορεί να γίνεται πρόξενος θανάτου και φθοράς, ασθένειας και δοκιμασίας.

Αυτός που αποφεύγει τον εμβολιασμό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή των συνανθρώπων του και κινείται στο δίζυγο «ζωή ή θάνατος»!!!

Πρέπει λοιπόν να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους εκείνους που ανεπίγνωστα ή κατ’ επίγνωση καλλιεργούν στο άγονο έδαφος της συνωμοσιολογίας μία ευφάνταστη επιχειρηματολογία αποτροπής από τον εμβολιασμό.

Να πάψουμε να παρασυρόμεθα από τις σειρήνες του αποπροσανατολισμού, τις παραφωνίες της συνωμοσίας, τους παροξυ­σμούς της θρησκοληψίας, το σκοτάδι της δεισιδαιμονίας και να ακούσουμε τη φωνή της λογικής, της επιστήμης και της ανθρωπιάς μας. Πρέπει, εάν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι και αληθινά πραγματικοί άνθρωποι, εφόσον μας το επιτρέπουν οι ιατροί, να εμβολιαστούμε και να προτρέψουμε και όλους τους άλλους να εμβολιαστούν. Να εμβολιαστούμε για το καλό όλων μας και το καλό της κοινωνίας μας.

Δεν διακινδυνεύουμε να θυσιάσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας για ανόητες ιδεοληψίες και δήθεν μεταφυσικές δεισιδαιμονίες.

Το εμβόλιο αποτελεί εφόδιο προστασίας της ζωής για όλους μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια