ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μην τους ακούς Αλέξη, μια χαρά το πας εσύ…


Θανάσης Μαυρίδης

Αγχώνεται ο κ. Κούλογλου μην τυχόν και αυτά που λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσουν στον λαό, δεν έχουν ανταπόκριση. Το σωστό ερώτημα είναι άλλο! Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε ο Αλέξης Τσίπρας! Γυρίζουμε τον χρόνο έξι χρόνια πίσω. Τότε που η Αριστερά έχασε την ευκαιρία να κάνει τη χώρα Βενεζουέλα και η Κεντροδεξιά ανέκτησε έτσι το χαμένο πολιτικό της όραμα. Σε ευχαριστούμε για όλα Αλέξη. Συνέχισε έτσι!

Ο κ. Τσίπρας είναι ο ιδανικός πολιτικός εταίρος του κ. Μητσοτάκη. Γι' αυτό δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία. Αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας, δεν θα είχε πάρει την δική του ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης. Από την άλλη, αν δεν υπήρχε ο Αλέξης, δε θα είχε πάρει την εξουσία η Αριστερά σε συνεργασία με την Ακροδεξιά (αυτό το τελευταίο να μην το ξεχνάμε). Κι αυτό αλήθεια είναι. Αλλά ποια Αριστερά πήρε την εξουσία; Ευτυχώς η Αριστερά του Τσίπρα και του Κούλογλου. Όχι η Αριστερά του Κουτσούμπα. Με την Αριστερά του Τσίπρα καθαρίσαμε εύκολα, σύντροφοι. Με την άλλη Αριστερά θα είχαμε μπλέξει χειρότερα…

Ναι, ο λόγος του κ. Τσίπρα δεν «περνάει» σήμερα. Αλλά και το 2015 ο λόγος δεν ήταν τόσο ισχυρός όσο θα ήθελαν οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτω από τις εξαιρετικά περίεργες συνθήκες που τους ώθησαν στη στρατόσφαιρα της πολιτικής τους απήχησης, εκείνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν μία κυβέρνηση παρέα με την Ακροδεξιά. Ούτε οι «εξαιρετικές» εκείνες συνθήκες θα επαναληφθούν, ούτε ο κόσμος θα ξεχάσει τόσο εύκολα πόσο επιζήμια ήταν η διακυβέρνησή τους.

Αυτή είναι η μία όψη των πραγμάτων. Η άλλη είναι ότι ο κ. Κούλογλου και οι σύντροφοί του δε θα είχαν γευτεί την εξουσία αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας. Είναι κάτι ανάλογο με αυτό που έλεγε ο συγχωρεμένος ο Κατσιφάρας, ότι αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου δε θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους! Ομοίως! Αν δεν υπήρχε ο Αλέξης Τσίπρας, οι σύντροφοι του Μπανιά δε θα ξεπερνούσαν τα όρια της Πλατείας Εξαρχείων.

Μια χαρά το πάει ο Αλέξης! Ναι! Η Αριστερά οδεύει προς χαμηλότερα νούμερα. Δύσκολα θα δει και πάλι ποσοστά της τάξης του 35%. Αλλά ποιος θα το πίστευε πριν από δέκα χρόνια θα γινόντουσαν κυβέρνηση; Να μην είμαστε άδικοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να ευχαριστεί την τύχη του για το καλό που τον βρήκε. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν τα πάντα στον κ. Τσίπρα. Και εμείς οι Φιλελεύθεροι! Χωρίς τον κ. Τσίπρα θα ζούσαμε ακόμη κάτω από τη σκιά των διωκτών του Μινώταυρου! Πραγματικός εφιάλτης…

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια