ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τα δύο χρόνια «Διπλωματικής Εκστρατείας» της Αθήνας και του Υπουργού Εξωτερικών


Δύο χρόνια πριν, ο ελληνικός λαός έδωσε μια ισχυρή εντολή πολιτικής αλλαγής στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό επισήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με αφορμή τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. «Δύο χρόνια μετά, συνεχίζουμε να υλοποιούμε αυτήν την εντολή. Δημιουργούμε μια ισχυρή Ελλάδα. Την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης» κατέληξε στο μήνυμα του

Είναι αποδεκτό από όλους πλέον, ακόμα και από την αντιπολίτευση, πως η Ελληνική Διπλωματία τα τελευταία δύο χρόνια λειτούργησε χωρίς το άγχος των λαϊκισμού, ξέφυγε από το «δεν κάνουμε τίποτα» και τέλος, για πρώτη φορά η Ελλάδα άφησε τους φόβους και προχώρησε σε συμφωνίες, όπως αυτές με Ιταλία – Αίγυπτο, που σκοπό έχουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη για το Έθνος και όχι τις προσωρινές μικρές απώλειες. Άλλωστε σήμερα το Έθνος χαράζει τα επόμενα 200 χρόνια και για πρώτη φορά διεκδικεί το μέλλον του πέρα από τον Ελλαδικό χώρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε αυτά τα δύο χρόνια έκανε τόσες συναντήσεις όσες δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί εξωτερικών. Συνολικά αυτές (κατ ιδίαν και τηλεφωνικές) ξεπέρασαν τις 350, ενώ με κάποιες χώρες και αξιωματούχους ήταν επαναλαμβανόμενες, όπως αυτές με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, της Κύπρου, ενώ οι επισκέψεις σε Λιβύη, Ισραήλ, Κύπρο, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία (ορισμένες από αυτές συνόδευε τον Πρωθυπουργό) κατέδειξαν τον ρόλο της Ελλάδας.

Αλλά και στο εσωτερικό την πόρτα του Υπουργείου Εξωτερικών πέρασαν το σύνολο των Πρέσβεων στην Αθήνα με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ να πραγματοποιεί δεκατρείς συναντήσεις με τον Νίκο Δένδια.

Ακόμα και οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημερώθηκαν σε πέντε συναντήσεις με τις τέσσερις από αυτές να πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, μια περίοδο που οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν στο χειρότερο επίπεδο, ακόμα και σε σχέση με τις προκλήσεις στην Ανατολική

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια