ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ας κυνηγήσουν το εμβόλιο όπως την ψήφο


Κατερίνα Γαλανού

Η ανοσία θα χτιστεί, θέλει δεν θέλει η αγέλη.

Θα χτιστεί απ' αυτούς που με πίστη στην επιστήμη, που έφερε την ανθρωπότητα μέχρι εδώ πήγαν και εμβολιάστηκαν ήδη ή θα εμβολιαστούν το προσεχές διάστημα.

Θα χτιστεί απ' όσους πιστεύουν ότι ο ιός υπάρχει στάθηκαν άτυχοι στην πρώτη φάση και ασθένησαν αλλά στάθηκαν και τυχεροί και έζησαν.

Θα χτιστεί απ' όσους δεν πιστεύουν στον ιό αλλά αρρώστησαν άσχημα και πίστεψαν μετά και στην αρρώστια και σε ό,τι άλλο τους βοήθησε να ξεπεράσουν τον θανάσιμο κίνδυνο.

Με τους συνειδητούς αρνητές του εμβολιασμού θα τα βρει η... υπηρεσία όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους ανεμβολίαστους λόγω αδυναμίας θα τους βρούμε πόρτα-πόρτα.

Η ορεινή Ευρυτανία πχ έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά αντιεμβολιασμού και προσωπικά αμφιβάλλω αν στο ποσοστό αυτό το μεγαλύτερο κομμάτι είναι οι αρνητές της επιστήμης και θιασώτες των τρελών θεωριών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στις κοινότητες των «πανεπιστημόνων] της υφηλίου.

Στα απομακρυσμένα χωριά της ελληνικής περιφέρειας φτάνει δύσκολα και η γνώση και η παραπληροφόρηση. Η ηλικιωμένη που ζει μόνη της στο Μάραθο και στην Κρέντη και δεν πάει στη Φραγκίστα ή στο νοσοκομείο Καρπενησίου να εμβολιαστεί, δεν το κάνει γιατί σερφάροντας στο διαδίκτυο διάβασε ότι θα αλλοιωθεί το dna της.

Παίζει να μην έχει ακούσει ποτέ ξανά αυτή τη λέξη. Εκεί που ζει, δεν έχει laptop και smartphone και να είχε, δεν θα υπήρχε διαφορά για κείνη. Δεν ξέρει το emvolio, δεν έχει φαρμακείο και γιατρό να της γράψει το εμβόλιο. Δεν έχει συνήθως κάποιον να την πάει και την φέρει 3 και 4 ώρες δρόμο, πήγαινε έλα. Μετρό να φτάνει στην πόρτα της δεν έχει. Λεωφορείο καθ' εκάστη και αν.

Έχει όμως έντονη την επιφύλαξη του ανθρώπου που μεγάλωσε εξοικειωμένος με τις συμφορές και τις λαχτάρες που θεωρεί το σπίτι «καταφύγιο» και η απομάκρυνση απ’ αυτό προκαλεί αγωνίες και φόβο. Έτσι μένει ανεμβολίαστη στο χωριό όπως και άλλοι … συγχωριανοί σε χωριά της περιφέρειας. Την βάζουμε όλοι στο τσουβάλι με τα ποσοστά όσων δεν κάνουν το εμβόλιο. Αλλά αυτή διαφέρει. Είναι αντιεμβολιαστής από αδυναμία.

Οι αποστολές του ΕΟΔΥ επιτέλους αρχίζουν να οργώνουν τα χωριά για να βρουν όσους αδυνατούν να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα. Μαζί με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που πάνε για να προσφέρουν, να ξεκουβαληθούν και οι τοπικοί άρχοντες της αυτοδιοίκησης. Ας πάνε δυο τρεις μέρες, νωρίτερα. Μιλώντας τη ντοπιολαλιά να τους πείσουν, να τους καθησυχάσουν. Ας κάνουν ότι κάνουν για να κερδίσουν την ψήφο τους. Με την ίδια ζέση και την ίδια επιμονή. Αν κάνουν το ίδιο και οι τοπικοί βουλευτές ανεξαιρέτως κόμματος θα πανηγυρίσουμε το πρώτο δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής συναίνεσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια