ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

85% λιγότεροι διασωληνωμένοι και 90% λιγότεροι θάνατοι χάρη στον εμβολιασμό

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, παρέθεσε μια σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία. Παράλληλα απευθύνει έκκληση στους δύσπιστους απέναντι στα εμβόλια να το ξανασκεφτούν καλά και να επιλέξουν «αυτή την αυτονόητα αναγκαία πράξη ατομικής προστασίας και συλλογικής ευθύνης».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος αναφέρει τα εξής:

«Ποια είναι τελικά η επίδραση των εμβολιασμών;

Για να γίνουν κατανοητά τα σημαντικά οφέλη του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία αρκεί να συγκρίνουμε τα δεδομένα των κρουσμάτων και των νοσηλειών μεταξύ του 3ου και του 4ου - πιο επιθετικού - κύματος της πανδημίας.

Εως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 10,2 εκ. εμβολιασμοί με το 53,3% του γενικού πληθυσμού και το 61,3% του ενηλίκου πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση. Τι αποτελέσματα έχει φέρει, λοιπόν, αυτό το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού στο σύστημα υγειας;

Την εβδομάδα 26/4/2021, λίγο μετά την κορύφωση δηλαδή του 3ου κύματος, είχαμε αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων με τα κρούσματα που έχουμε σήμερα, και συγκεκριμένα:
7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων κρουσμάτων 2.451
ενεργά κρούσματα 25.355
7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία 462
νοσηλευόμενοι 5.343
διασωληνωμένοι 813
7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων θανάτων 79

Την εβδομάδα 19/7/2021, και ενώ ήδη μετράμε 4 εβδομάδες από την έναρξη του 4ου κύματος, τα αντίστοιχα δεδομένα είναι τα εξής:
7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων κρουσμάτων 2.568 ( +4,8%)
ενεργά κρούσματα 24.353 ( -4%)
7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία 138 ( -70%)
νοσηλευόμενοι 1.045 ( -80,4%)
διασωληνωμένοι 125 ( -84,6%)
7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων θανάτων 8 ( -90%)

Συνεπώς και συμπερασματικά, με παρόμοια στατιστικά κυκλοφορίας του ιού και κρουσμάτων στην κοινότητα έχουμε 70% λιγότερες ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, 80% λιγότερους νοσηλευόμενους, 85% λιγότερους διασωληνωμένους και 90% λιγότερους θανάτους.

Τα δεδομένα αυτά είναι συντριπτικά υπέρ της χρησιμότητας και αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών για την προστασία της υγείας των πολιτών που επέλεξαν να εμβολιαστούν και τη μείωση της επιβάρυνσης στο σύστημα υγείας. Αυτό μάλιστα παρατηρείται απέναντι σε μια πολύ πιο επιθετική μετάλλαξη του ιού, όπως είναι η μετάλλαξη Δ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι χαλαρώνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς όσο αυξάνεται το μερίδιο του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί προφανώς θα αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών που θα κολλάνε τον ιό αλλά θα έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά.

Όσοι είναι δύσπιστοι λοιπόν απέναντι στα εμβόλια ας το ξανασκεφτούν καλά και ας επιλέξουν αυτή την αυτονόητα αναγκαία πράξη ατομικής προστασίας και συλλογικής ευθύνης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια