ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ποια είναι τα έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα - Ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 42 βαθμούς


Έκκληση σε όλους τους πολίτες για ορθή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού καθώς και οδηγίες σε όλους τους εργοδότες να εξασφαλίσουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή τον επερχόμενο καύσωνα που θα κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου «όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις» και παρουσιάζοντας τα μέτρα, σημείωσε ότι θα κινηθούν σε τέσσερις άξονες: την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.

Για την προστασία των ευπαθών ομάδων θα υπάρξουν αργότερα ανακοινώσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για τους εργαζομένους από το υπουργείο Εργασίας, γνωστοποίησε.

«Τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας έχουν λάβει και πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων αυτές τις ημέρες. Θα λάβουμε μέριμνα για τους ακρίτες, αστυνομικούς στρατιώτες και χιλιάδες ένστολους συμπολίτες μας», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παράλληλα επισήμανε ότι τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, η Πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή μέσω περιπολιών που θα γίνονται για την αποφυγή πυρκαγιών και για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Πρέπει να δείξουμε τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας και συνεργασίας. Είναι κρίσιμο δεν πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε που μπορεί να φέρει σε δυσκολία τον εαυτό μας», επισήμανε και παράλληλα απεύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιείται η λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. «Η ΛΕΑ σώζει ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, είπε πως η υπηρεσία θα εκδίδει συνεχείς ενημερώσεις μιας και αναμένονται θερμοκρασίες 42 βαθμών Κελσίου, κατά τόπους και υψηλότερων.

«Η κορύφωση του κύματος καύσωνα είναι η Δευτέρα-Τρίτη. «Η κορύφωση του κύματος καύσωνα είναι η Δευτέρα-Τρίτη. Ακολούθως από Τετάρτη το κύμα θα υποχωρήσει, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΕΜΥ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια