ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν 10 άτομα στις ΜΕΘ - Όλα ανεμβολίαστα


«Με φοβίζει το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, όπως για παράδειγμα, το ότι το τελευταίο 24ωρο μπήκαν 10 άτομα στις ΜΕΘ της Σωτηρίας. Όλα ήταν ανεμβολίαστα, κάτω των 47 ετών», δήλωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Aχιλλέας Γραβάνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Κρήτης είπε ότι «αυτά είναι πολύ κακά σημάδια. Αν συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες εβδομάδες. Το μόνο όπλο που έχουμε αυτή την στιγμή για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω είναι το εμβόλιο. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Και όπως τόνισε ο κ. Γραβάνης, πρέπει όλοι «νέοι, μεσήλικες και μεγαλύτεροι άνθρωποι να εμβολιαστούμε ώστε το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, να πετύχουμε το 80% πλήρους εμβολιασμού στην κοινότητα».

«Τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε στην Ευρώπη έναντι του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά για τη μετάλλαξη Δέλτα και Λάμδα. Κατά 90 -95% τα εμβόλια αποτρέπουν τον πλήρως εμβολιασμένο από το κάνει βαριά νόσο και να μπει στη μονάδα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή φαρμακολογίας, ζητούμενο είναι, σε περίπτωση που νοσήσουμε, να την περάσουμε σαν γριπώδη νόσο ή ασυμπτωματικά. «Τα εμβόλια, αυτά τα υπερόπλα, μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα», τόνισε.

Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του το να βλέπει «συμπολίτες να διαδηλώνουν εναντίον ενός από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα του ανθρωπίνου πνεύματος τα τελευταία 80 χρόνια» και επισήμανε πως «τα εμβόλια που πήραμε εμείς ως παιδιά δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή τεχνολογία. Αντίθετα, στον κορονοϊό, χρησιμοποιούν ένα μικρό μήνυμα του ιού, απενεργοποιημένο, το οποίο έχει ελάχιστο χρόνο ζωής. Μας ανοσοποιεί και εξαφανίζεται».
Το 35% των βαριά νοσούντων νοσηλεύονται πάλι

«Το πρόβλημα δεν είναι ο ιός, αλλά τα long Covid-19 συμπτώματα. Το 35% των βαριά νοσούντων επανακάμπτουν στο νοσοκομείο έξι μήνες μετά. Αυτοί οι συνάνθρωποί μας θα έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας εφ’ όρου ζωής», υπογράμμισε

Όπως είπε ο κ. Γραβάνης, «χάσαμε δυστυχώς δύο κυρίες στην Ελλάδα από τα εμβόλια. Την ίδια περίπου, εποχή χάσαμε 13.000 ανθρώπους. Στο μυαλό των συμπολιτών θα πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά» και πρόσθεσε ότι είναι σωστή η απόφαση της Πολιτείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια