ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Γιάννης του 2021 ξεχρέωσε τα σκουλήκια του 2013


Δεν είχα και δεν έχω πρόθεση ν’ ακολουθήσω την «αντετονκουμπιάδα» των ημερών. Όπως δεν ακολούθησα την «τσιτσιπιάδα» πριν λίγο καιρό. Ούτε τις ανακρίβειες και κουταμάρες που ακούγονται, κυρίως από άγνοια των τηλεδημοσιογράφων κι από επιδερμική προσέγγιση των θεμάτων.
Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προσωπικά εκτιμώ ότι αν κάτι οφείλουμε ν’ αναδεικνύουμε στην περίπτωση του Γιάννη, είναι ότι ένα παιδί που πωλούσε cd, δούλεψε τόσο σκληρά ώστε έφτασε στην κορυφή και έγινε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

Ένα παιδί που είχε μέσα του τη φλόγα του αθλητισμού γενικώς! Πριν καταλήξει στις μπασκέτες, είχε δοκιμάσει στο βόλεϊ, στο πινγκ πονγκ, στον στίβο, ακόμη και στο ποδόσφαιρο. Αυτό ονειρευόταν να γίνει: Ποδοσφαιριστής! Κι ύστερα ήρθε το μπάσκετ στο οποίο εντρύφησε κι αυτός και τ’ αδέλφια του! Όλοι έγιναν πρωταθλητές του ΝΒΑ! Ρεκόρ Γκίνες!

Αυτό έχει σημασία, τη μεγαλύτερη σημασία αναφορικά με τον Γιάννη. Δουλειά, δουλειά, δουλειά και στόχοι. Κι αδιαφορία σε όσα διάφοροι τενεκέδες εκστόμιζαν εναντίον του. Θυμάμαι, επί παραδείγματι, τον Μιχαλολιάκο να τον αποκαλεί «χιμπατζή»!!! Θυμάμαι άλλα φασιστόμουτρα σκουλήκια να παθαίνουν παρακρούσεις εναντίον του και να καταφεύγουν σε απίστευτα ρατσιστικά παραληρήματα., όπου εμφανιζόταν με τον «Φιλαθλητικό», με κορύφωση όσα είχαν συμβεί στο Αιγάλεω εναντίον του και τα γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ. Θυμάμαι και τις παρακρούσεις που είχαν πάθει μόλις ο Γιάννης έλαβε την ελληνική υπηκοότητα από τον Σαμαρά! Ε, ο Γιάννης δεν ασχολήθηκε ποτέ! Έφυγε στο ΝΒΑ, έγινε αμέσως αστέρας και έκλεισε στόματα. Κι όταν τα σκουλήκια άρχισαν να λένε για τον…. αστράτευτο μαύρο Αφρικανό…. ο Γιάννης γύρισε στην Ελλάδα ως μέγιστο αστέρι του ΝΒΑ και φόρεσε , τη στολή του Έλληνα στρατιώτη (2016 Ε΄ ΕΣΣΟ). Θα μπορούσε να το είχε αποφύγει μα δεν το έκανε όπως πολλοί που επικαλούνται… ψυχολογικά προβλήματα ή ,,,πλατυποδία! Πάλι τους βούλωσε τα στόματα….

Να πούμε και κάτι άλλο; Ενοχλήθηκαν κάποιοι επειδή ο Γιάννης ανέφερε προχθές ότι «εκπροσωπεί την Ελλάδα και τη Νιγηρία». Πού σωστά έκανε. Προσωπικά αυτή τη φράση τη θεωρώ φράση μεγαλείου! Η Νιγηρία είναι η χώρα καταγωγής της οικογένειάς του κι η Ελλάδα η χώρα που γεννήθηκε κι ανδρώθηκε εκείνος και τ’ αδέλφια του. Κι όχι μόνο αυτό: Τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών εμείς δεν τα λέμε ελληνόπουλα παρ’ ότι γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία ή όπου αλλού; Γιατί όχι τον Γιάννη, τον Θανάση, τον Κώστα και τον Αλέξη;

Αυτά θέλω να πω για τον Γιάννη. Ότι δούλεψε σκληρά για να επιτύχει κι από το υπόγειο των Σεπολίων τα cd και την πείνα, έφτασε στο Έβερεστ του μπάσκετ και σε συμβόλαιο 220 εκ δολαρίων! Κι ότι έκλεισε τ’ αυτιά του στους υπανθρώπους. Ο Γιάννης του 2021 απάντησε με έργα στο 2013!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια