ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οργή των παμμακεδονικών οργανώσεων για την «εθνική ντροπή» με τα Σκόπια στο Euro!

Για την «εθνική ντροπή» με τα Σκόπια στο Euro!

Ποια Συμφωνία των Πρεσπών και ποια αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης; Στο Euro παίζουν μπάλα οι Σκοπιανοί με το όνομα «Μακεδονία», σε κασκόλ, σημαίες, λάβαρα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των κατοίκων της μοναδικής Μακεδονίας, που είναι Ελλάδα!

Από το πρωί της Δευτέρας οι Μακεδόνες βγήκαν στα ραδιόφωνα όλης της Βόρειας Ελλάδας και κατακεραύνωναν τον Τσίπρα, τον Κοτζιά, αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δεν πήρε κανένα μέτρο και ενήργησε ακόμη μια φορά με καθυστέρηση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Σκοπιανοί. «Είναι ντροπή για όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας αυτό που συμβαίνει, πούλησαν το όνομα οι δήθεν Αριστεροί και έρχονται τώρα οι σημερινοί να παρακολουθούν με σταυρωμένα χέρια την ανάδειξη του ονόματος Μακεδονία από τους Σκοπιανούς. Πού είναι η ελληνική κυβέρνηση; Πού είναι οι Μακεδόνες βουλευτές;», ήταν κάποιες από τις αντιδράσεις με θυμό για όσα συμβαίνουν.

Στο Euro του ποδοσφαίρου οι Σκοπιανοί κάνουν αυτό που θέλουν, παίζουν με φανέλες που γράφουν «Μακεδονία», τη στιγμή που ο προκλητικός υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι, του γειτονικού κρατιδίου, δεν ντρέπεται να λέει: «Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας μας δεν υποχρεούται να μετατρέψει και να προσαρμόσει το όνομά της στη νέα ονομασία της χώρας, καθώς δεν επιχορηγείται από το κράτος, είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ενώ η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών».
Καμιά επίσημη αντίδραση

Δηλαδή, μας δουλεύουν κανονικά! Και οι δικοί μας πολιτικοί, εκτός από ένα διάβημα διαμαρτυρίας του Δένδια, δεν έχουν να παρουσιάσουν καμιά επίσημη αντίδραση, ακούγοντας μάλιστα τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων να αναφέρει: «Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι MK και MKD. Ο κωδικός NMΚ (North Macedonia) ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων»!

Ποια Συμφωνία των Πρεσπών λοιπόν; Να τη χαίρονται ο Τσίπρας, η παρέα του και η σημερινή κυβέρνηση, που παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά. Αναμένονται πάντως δυναμικές αντιδράσεις από παμμακεδονικές οργανώσεις εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει αυτή την «εθνική ντροπή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια