ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κύπρος: Νοητική δυσλειτουργία επικαλείται ο πρώην μητροπολίτης Κιτίου που κατηγορείται για βιασμό


Ο δικανικός ψυχίατρος ανέφερε ενώπιον του κακουργιοδικείου ότι ο μητροπολίτης πάσχει από «μετωπο-κροταφική άνοια-ατροφία του εγκεφάλου που αποτελεί νευρο-εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου, η οποία είναι εξελισσόμενη»


Την «έκπτωση των νοητικών του λειτουργιών» επικαλείται ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσότομος ώστε να αποφύγει να δικαστεί για υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ανήλικης


Σήμερα στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνκας παρουσιάστηκαν δύο μάρτυρες (εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα) που κλήθηκαν από το συνήγορο του Μητροπολίτη για να επιβεβαιώσουν ότι ο 83χρονος επίσκοπος δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την Δίκη.


Πρόκειται για έναν νευρο-ακτινολόγο και έναν δικανικό ψυχίατρο.


Αρχικά κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου ο νευρο-ακτινολόγος, καθηγητής νευρο-ακτινολογίας, ο οποίος ανέλυσε δύο Μαγνητικές Τομογραφίες (MRI) του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, μία προ ενός έτους και μια πρόσφατη και αναφέρθηκε στα ευρήματα του.


Στη συνέχεια κατέθεσε για αρκετές ώρες ο δικανικός ψυχίατρος και καθηγητής της δικανικής ψυχιατρικής, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ψυχομετρικά τεστ στα οποία υπέβαλε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και εξήγησε στο Κακουργιοδικείο με λεπτομέρεια όλα τα ψυχομετρικά τεστ.


Ουσιαστικά ο δικανικός ψυχίατρος ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου πάσχει από «μετωπο-κροταφική άνοια-ατροφία του εγκεφάλου που αποτελεί νευρο-εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου, η οποία είναι εξελισσόμενη».


Λόγω ακριβώς της πολύωρης κατάθεσης του δικανικού ψυχιάτρου, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε από το Δικαστήριο χρόνο για να ετοιμάσει την αντεξέταση του και το Κακουργιοδικείο όρισε ως επόμενη δικάσιμο την Τετάρτη 30 Ιουνίου.


Σημειώνεται ότι η σημερινή διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην παρουσία του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, ο οποίος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος. Μετά την αντεξέταση του δικανικού ψυχιάτρου, η Κατηγορούσα Αρχή (Γενικός Εισαγγελέας) θα καλέσει τους δικούς της μάρτυρες κατηγορίας.


Μανώλης Καλατζής - Λευκωσία
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια