ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Συνεχίζει να παίζει φιλοτουρκικά η Μέρκελ και στο προσφυγικό


Επιμένει στην μετεξέλιξη της συμφωνίας με την Τουρκία

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ τόνισε τη σημασία συνέχισης της προσφυγικής συμφωνίας με την Τουρκία, όπως αναφέρεται σε είδηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) με τίτλο «Η Mέρκελ και η φον ντερ Λάιεν θέλουν να μετεξελίξουν το προσφυγικό σύμφωνο».

«Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας είναι σημαντική και ότι πρέπει να μετεξελιχθεί. Είμαι πολύ πεπεισμένη για αυτό», δήλωσε η Mέρκελ σε συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Βερολίνο.

«Η Τουρκία κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά στη στήριξη των 3,7 εκατομμυρίων προσφύγων συριακής καταγωγής. Και για αυτό αξίζει την υποστήριξή μας», πρόσθεσε σχετικά.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι διεξήχθησαν πολλές συνομιλίες με την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες και πως η ίδια μίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρεται, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στο τέλος της εβδομάδας θα αφορά στην επανάληψη συνομιλιών σε υψηλό επίπεδο με την Τουρκία με θέμα την κλιματική αλλαγή, την υγεία και την πανδημία.

Όσον αφορά στις συνομιλίες σχετικά με μια τελωνειακή ένωση, η Τουρκία έδειξε να ανταποκρίνεται.

Το Μεταναστευτικό Σύμφωνο θα πρέπει στο μέλλον να προσανατολίζεται περισσότερο προς την κατεύθυνση της κοινωνικοοικονομικής στήριξης των 3,7 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων στην Τουρκία. «Δεν θα χρειαζόμαστε πλέον τόσο άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν μια προοπτική», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια