ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ας τελειώνουμε και με το ΚΚΕ επιτέλους


Η αντίδραση των πολιτών– ταξιδιωτών προχθές στον Πειραιά, που ουσιαστικά πήραν στο κυνήγι μια χούφτα επαγγελματίες απεργούς ναυτεργάτες του ΚΚΕ, ξευτίλισε τόσο τους συνδικαλιστές (για άλλη μια φορά) αλλά και τις δυνάμεις του κράτους. Λιμενικό Σώμα -Αστυνομία (επίσης, για άλλη μια φορά)!

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Ας τα δούμε αναλυτικά: Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, περιφερόμενοι από πορεία σε πορεία κι από απεργία σε απεργία, αδιαφόρησαν στην απόφαση της Δικαιοσύνης που κήρυξε την απεργία τους παράνομη και συνέχισαν τις καταλήψεις καταπελτών πλοίων της ακτοπλοΐας με την πλήρη ανοχή αστυνομίας και λιμενικού σώματος. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την απόφαση της Δικαιοσύνης, εκείνοι φώναζαν ότι …. δεν υποτάσσονται «σε όποια δικαστική απόφαση φρενάρει, εμποδίζει, απαγορεύει την πάλη της εργατικής τάξης και των συνδικάτων της για τα δίκαια αιτήματά της»…. Φώναζαν ακόμη ότι «δεν διαπραγματεύονται ούτε με την κυβέρνηση ούτε με το εφοπλιστικό κεφάλαιο»! Ήταν δεν ήταν 10-15 άτομα, τα ίδια εδώ και δεκαετίες…

Τι συνέβη μετά; Πολίτες που ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν, επαγγελματίες που απηύδησαν πια από την αυταρχικότητα και τις φασιστικές τακτικές και πρακτικές του ΚΚΕ, νησιώτες που κάθε χρόνο βιώνουν τα ίδια και τα ίδια με μια χούφτα παρανόμων να αποκλείει ουσιαστικά και οικονομικά τη χώρα, άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν, να τους φωνάζουν να πάνε να δουλέψουν και άλλα παρόμοια!

Μάλιστα, ένας …επαναστάτης κρατώντας μια κόκκινη σημαία και με ύφος εξουσιαστή, απαιτούσε από μια λιμενοφύλακα να του …εξασφαλίσει την … προστασία των απεργιακών του δικαιωμάτων! Που εν τω μεταξύ είχαν κριθεί παράνομα! Τραγέλαφος!

Πρέπει να πούμε και κάτι άλλο. Η ξευτίλα αφορά και το κράτος με τα όργανά του. Η ανοχή απέναντι σε παράνομους ήταν για μια ακόμη φορά προκλητική! Ντροπιαστική! Αντί να βουτήξουν τους παράνομους, αντί να τους απομακρύνουν, έκαναν διάλογο μαζί τους και δέχονταν τις απειλές τους!

Προσέξτε: Συστηματικά οι επαγγελματίες επαναστάτες προβαίνουν σε κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις κι τους δίνει λόγο στη Δικαιοσύνη. Το να καταλαμβάνεις (ανεξαρτήτως αν η απεργία κρίνεται νόμιμη ή παράνομη) τους καταπέλτες των πλοίων ή να αποκλείεις εισόδους εργασιακών χώρων με το έτσι θέλω, είναι κακούργημα. Το να εμποδίζεις τον άλλον να εργαστεί αν θέλει, είναι παρανομία.

Πόσο μπορεί να συνεχίζεται αυτό; Πόσο θα συνεχίζει να προκαλεί τη νοημοσύνη της κοινωνίας το γραφικό αλλά και αυταρχικό –ολιγαρχικό ΚΚΕ; Πόσο πια η χώρα θα ανέχεται μια χούφτα εξοδούχων από το μαυσωλείο του Περισσού να σκούζουν το πιο γελοίο σύνθημα της καθημερινής επαναστατικής γυμναστικής τους, «δίκιο είναι το δίκιο του εργάτη;» και να θέλουν, κιόλας, να το επιβάλλουν;

Η προχθεσινή αντίδραση των πολιτών απέναντι στην βίαιη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από το ΚΚΕ, καταδεικνύει πολλά.

Καταδεικνύει ότι η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας έχει αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο με τους επαγγελματίες «επαναστάτες». Προχθές ντύθηκαν ναυτεργάτες, τις προάλλες φοιτητές, τις άλλες φορές συνταξιούχοι ή αγρότες ή αγανακτισμένοι… Δεν αντέχεται πια αυτός ο κόκκινος φασισμός. Κι είναι παντελώς ξεκομμένος από την κοινωνία, που προχθές, απλώς τους πήρε στο κυνήγι. Αλλά οι «επαναστάτες» είδαν ότι… νίκησαν…. Δελφινάριο!

Καταδεικνύει ακόμη ότι οι πραγματικοί εργαζόμενοι τους γυρίζουν την πλάτη. Βλέπετε αυτοί δεν πληρώνονται βρέξει –χιονίσει από το κόμμα… Που με τη σειρά του τους πληρώνει από την κρατική επιχορήγηση της αστικής δημοκρατίας που θέλει να γκρεμίσει…. Φτάσαμε στο σημείο οι ανατροπείς του καπιταλισμού να ζητάνε τη συνδρομή των σωμάτων ασφαλείας για να καταστείλουν … τη διαμαρτυρία του λαού!!! Δηλαδή… ξανά μανά… Δελφινάριο!

Στην προκειμένη περίπτωση οι εργαζόμενοι στα πλοία ήταν μέσα στα πλοία κι εργάζονταν. Κι όταν οι … 10 επαναστάτες έφυγαν κυνηγημένοι από τους καταπέλτες, τα πλοία αναχώρησαν κανονικά.

Ως επίλογο πρέπει να τονίσουμε ότι η αντίδραση των πολιτών δεν είναι χαρακτηριστικό σοβαρών κρατών της Δύσης. Αυτό αφορά το κράτος. Το οποίο επιτέλους δεν μπορεί να στέκεται προσοχή στα τοτέμ της Αριστεράς και του παρωχημένου κομμουνισμού στις καθημερινές αυθαιρεσίες τους.

Ας τελειώνουμε και με το ΚΚΕ. Ας τελειώνουμε κι μ’ εκείνους εντός της αστικής και φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας που συστηματικά … τιμούν τους …αγώνες του ΚΚΕ… Γκώσαμε πια και με δαύτους…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια