ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μενέντεζ: Καμία παραχώρηση στον Ερντογάν - Η διμερής σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη

Φωτογραφία αρχείου

«Να μην γίνουν παραχωρήσεις στον κ. Ερντογάν, χωρίς μια σοβαρή αλλαγή στάσης του στην περιοχή», επισημαίνει ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» του Σαββατοκύριακου, τονίζοντας επιπροσθέτως ότι «η διμερής σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη και η αμυντική συνεργασία αποτελεί βασικό πυλώνα».

Όπως υπογραμμίζει ο γερουσιαστής που είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας «με τη συνεργασία 3+1 μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών στον πυρήνα της, δεν υπάρχει όριο στις δυνατότητες αυτών των σχέσεων και της συνεργασίας μας στην περιοχή».

Τέλος, ο κ. Μενέντεζ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Προσδοκώ ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συνεχίσει να είναι αποφασιστικός με τον Ερντογάν και θα προωθήσει τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ όσον αφορά τις αγορές των S-400 από την Τουρκία, τις αποσταθεροποιητικές ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, την υποστήριξή της προς το αυταρχικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν και την αντιδημοκρατική μεταχείριση του τουρκικού λαού».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια