ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πιθανόν ισλαμιστικό το κίνητρο του Σομαλού που σκότωσε τρεις γυναίκες στη Γερμανία


Πιθανόν ισλαμιστικό το κίνητρο του δράστη της επίθεσης στο Βίρτσμπουργκ

Ισλαμιστικό ενδέχεται να ήταν το κίνητρο του δράστη της επίθεσης της Παρασκευής στο Βίρτσμπουργκ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι πέντε, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της υπόθεσης ότι επρόκειτο για ενέργεια ισλαμιστικής τρομοκρατίας, αλλά όλα τα στοιχεία πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν ενδελεχώς», δήλωσε ο κ. Χέρμαν μιλώντας στην τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Bild, κάνοντας πάντως λόγο για «εντονότατη υποψία» προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο 24χρονος Σομαλός Αμπντιραχμάν Γ., ο οποίος έφθασε στην Γερμανία το 2015 ζητώντας άσυλο – και έχει κατ’ επανάληψη νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική –, επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών στο κέντρο της βαυαρικής πόλης· σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ». Η αίτηση ασύλου του έχει απορριφθεί, ωστόσο προς το παρόν δεν μπορεί να απελαθεί, καθώς τελεί υπό καθεστώς «επικουρικής προστασίας».
Γυναίκες όλα τα θύματα

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα θύματα της επίθεσης ήταν γυναίκες.

Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών επέμεινε ότι «δεν μπορεί για την ώρα κανείς να πει με βεβαιότητα εάν επρόκειτο για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια, για ψυχιατρική διαταραχή ή για τρομερό συνδυασμό των δύο.»

Την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα στον τόπο της επίθεσης, με τη συμμετοχή πολιτικών της Βαυαρίας, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ, εκπροσώπων της εκκλησίας, της εβραϊκής και μουσουλμανικής κοινότητας της περιοχής.

liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια