ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Παγώνουν» τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη ""Βόρεια Μακεδονία"", μετά τις προκλήσεις Ζάεφ

Κώστας Αλεξανδρής

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Έντονα ενοχλημένος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αναρτήσεις που έχει κάνει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στο Twitter.

«Βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», έγραψε Ζόραν Ζάεφ, παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τις κινήσεις του Ζόραν Ζάεφ και ήδη επεξεργάζονται τις επόμενες πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με τα τρία μνημόνια που απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να μην καταθέσει τα σχετικά πρωτόκολλα στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, μεταθέτοντας τις όποιες αποφάσεις για τον Σεπτέμβριο.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία έχει προκαλέσει συζητήσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, καθώς ορισμένοι βουλευτές δηλώνουν απρόθυμοι να στηρίξουν τα πρωτόκολλα.

Το βέβαιο είναι ότι οι πρωτοβουλίες Ζάεφ δε δημιουργούν και το καλύτερο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, κάνοντας το Μέγαρο Μαξίμου να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια