ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Θρίλερ με πιθανή διαρροή σε κινεζικό πυρηνικό εργοστάσιο: Αναφορά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ

Photo by Johannes Plenio from Pexels

Αναφορά για πιθανή διαρροή σε πυρηνικό εργοστάσιο της Κίνας βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του CNN.

Η αναφορά ξεκίνησε ύστερα από την προειδοποίηση γαλλικής εταιρίας -που εν μέρει κατέχει το εργοστάσιο και βοηθά στη λειτουργία του- για «επικείμενη ραδιενεργή απειλή», σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους και έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση του CNN.

H προειδοποίηση συνοδευόταν από την καταγγελία ότι η κινεζική αρχή ασφαλείας αύξησε εσκεμμένα τα αποδεκτά όρια ανίχνευσης ραδιενέργειας έξω από το Εργοστάσιο Taishan που βρίσκεται στην επαρχία Γκουαντόνγκ ώστε να αποφύγει την υποχρέωση να σταματήσει τη λειτουργία του, σύμφωνα με έγγραφο της γαλλικής εταιρίας (Framatore) προς το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.Το εργοστάσιο Taishan. Φωτογραφία από το site της Γαλλικής εταιρίας

Παρά την προειδοποίηση, σχολιάζει το CNN, η κυβέρνηση Μπάιντεν και αξιωματούχοι δεν θεωρούν, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο, ότι η εγκατάσταση βρίσκεται προς το παρόν σε «επίπεδο κρίσης».

Είναι ωστόσο ασύνηθες, αναφέρει το CNN, ότι μία ξένη εταιρία προσέγγισε μονομερώς την αμερικανική κυβέρνηση για βοήθεια όταν ο συνέταιρός της (μία κρατική κινεζική εταιρία) δεν έχει ακόμη παραδεχτεί ότι το πρόβλημα υφίσταται.

Ωστόσο η ανησυχία ήταν αρκετά σημαντική, ώστε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ είχε διάφορες συναντήσεις την περασμένη εβδομάδα για να παρακολουθήσει την κατάσταση, ενώ το περιστατικό έχει συζητηθεί και με την κυβέρνηση της Γαλλίας, αναφέρουν πηγές.

Η αμερικανική κυβέρνησης είναι επίσης σε επαφή και με την κινεζική κυβέρνηση αν και δεν είναι σαφές σε ποια έκταση έχει φτάσει η συγκεκριμένη επαφή.

Με πληροφορίες από CNN

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια